facebooktwitterpinterest

Yerebatan Sarnıcı adresi, iletişim bilgileri

Yerebatan Sarnıcı

Hakkında

Yerebatan Sarnıcı, M.S 542 yılında Bizans İmparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından Büyük Saray'ın su ihtiyacını karşılamak üzere yaptırılmıştır.



"İstanbul’un görkemli tarihsel yapılarından olan Ayasofya’nın güneybatısında bulunan Bazilika Sarnıcı’dır. Bizans İmparatoru Justinyan 527-565 tarafından yaptırılan bu büyük yeraltı sarnıcı, suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görülen mermer sütunlar nedeniyle halk arasında “Yerebatan Sarayı” olarak isimlendirilmiştir."
Adres: Yerebatan Cad. Alemdar Mah. 1/3 34410 Sultanahmet-Fatih/İSTANBUL, 34010 Bayazıt, Istanbul, Turkey
Telefon: +902125121570


Çalışma Saatleri

Pazartesi: 09:00 - 17:30
Salı: 09:00 - 17:30
Çarşamba: 09:00 - 17:30
Perşembe: 09:00 - 17:30
Cuma: 09:00 - 18:00
Cumartesi: 09:00 - 17:30
Pazar: 09:00 - 17:30


ilgili aramalar: Yerebatan Sarnıcı Tiyatro, Yerebatan Sarnıcı sırları, Yerebatan Sarnıcı heykeller, Yerebatan Sarnıcı özet, Medusa başı Yerebatan Sarnıcı, Yerebatan ne demek, Yerebatan Sarnıcı sıra beklemeden, Yerebatan Sarnıcı 65 yaş üstü
Yorumlar
Müzekart geçiyor, girişte görevliye belirtmeniz durumda direkt geçebiliyorsunuz yoksa boş yere beklersiniz. Sabah 11 e kadar ve akşam 5 ten sonra gidin yoksa inanılmaz sıralar oluyor. Ben tek başıma gezdim ama baktım kalabalık var takıldım bir tane turun arkasına onlarla gezdim sonda ayrıldım. Sarnıca girdiğiniz an bir sıcak hava dalgası size geliyor. Çok fantastik ve büyüleyici bir görüntüsü var, insanı içine çekiyor. İçeride ışıklandırmalar renk değiştirdiğinde adeta farklı bir ruh bürünüyor.
Restorasyon sonrası çok güzel bir atmosfere kavuşmuş. Işıklandırmalar ile birlikte mistik bir havaya bürünüyor. Dezavantajı çok kalabalık oluyor. Bu nedenle hafta içi ziyaret etmenizi öneririm. Sıra beklememek adına Passo uygulaması üzerinden online bilet alabilirsiniz. Müze kart geçerli değil. Tam bilet 88 tl, öğrenci ve bazı kamu mensuplarına indirimli bilet 33 tl. 7 yaş ve üzeri ücretli.
Akşam saat 8 civarı gittim 5 dakika falan sıra bekledim. Sabah ve öğle saatlerinde çok uzun kuyruklar oluyor. İsterseniz e bilet alıp ya da akşam saati gidip sıra bekleme sürenizi azaltabilirsiniz. Ayasofya'nın karşısında Topkapı sarayına yürüme mesafesinde. Müzekart geçerli değil çünkü İBB ye bağlıymış. Öğrenci 40 TL yerli 120 TL turistler 650 TL. İçeride ışıklandırmalar oluyor biri aydınlık biri karanlık tarzı. Aydınlıktayken aniden karanlık moda geçince biraz etraf gözükmüyor onun esprisini anlayamadım. Medusa heykeli var iki sütunda. Aydınlık olan ışıklandırmayı beğendim. Çok büyük değil çok küçük değil. Foto cekilecekseniz uzun kalabilirsiniz ama genel olarak 20 dk da her yeri görülür detaylı olarak. Atmosferi çok güzel Harry Potter sahnesinde gibi hissediyorsunuz. Gidilip görülmesi gereken bir yer o hissiyatı özel.
Daha öncede ziyaret etmiştim , restorasyon sonrası muhteşem bir atmosfere kavuşmuş. İstanbulda mutlaka görülmesi gereken bir yer.Işıklandırması çok güzel , mistik bir dokusu var.Ben saat 14.00 da gittim, 7 dk,kadar sıra bekledim,Dezavantajı çok kalabalık oluyor.Sıra beklememek adına Passo uygulaması üzerinden online bilet alabilirsiniz.
İstanbul'a gelip de Ayasofya Camiine Sultanahmet Camiine, Topkapı Sarayı'na uğramadan gitmek nasıl bir eksiklikse, Yerebatan sarnıcı'nı da görmeden gitmek aynı tarzda eksikliktir, çünkü Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı hepsi yaklaşık 500 metrelik bir alan içerisinde birbirine bitişmiş bir tarzda. Bu mekanlar İstanbul'un sarayburnu'nun en güzel görsellerini sunan şölen yerleri. Yerebatan sarnıcı'na geldiğinizde giriş için Uzunca bir turist kuyruğuyla karşılaşıyorsunuz, ancak gişeden bilet alır almaz içeri girdikleri için fazla bekleme olmadan kuyrukta yaklaşık 15-20 dakika içerisinde size sıra geliyor. Burası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu için müze kartı geçerli değil, fakat ücret kişi başı 55 TL tutarında. Yapım tarihi ve maksadı hakkında internette geniş bilgi bulabilirsiniz ancak Bildiğim kadarıyla Bizans zamanında konstantinopolisin kuşatmalara karşı su sıkıntısını gidermek maksadıyla yapılmış çok büyük geniş muazzam bir yapı. Daha önceden İstanbul'a geldiğim zamanlarda burası tadilat halinde olduğundan dolayı gezme imkanı bulamamıştım. Fakat son dönemde yapılan ışıklandırma sebebiyle çok güzel bir görsel Şölen sunuyor. Gülhane Parkı'ndan Sultanahmet Meydanı'na doğru çıkarken sağ tarafta yer alan bu tarihi eseri gezdikten sonra hemen çıkar çıkmaz karşı tarafta Ayasofya Camii'ne, sonra onun karşısında Sultanahmet Camii'ne ve Topkapı Sarayı'na girebilirsiniz iyi geziler ve seyirler dilerim.
İstanbul sultanahmet'e bulunan ve Bizans imparatoru l.justinianus 527 -565 yıllarında yaptırılan sarnıç 140 × 70 metre ebadındadır.her biri 9 mt yüksekliğinde 336 sütün bulunmakta. 5 yılı aşan restorasyon çalışmalarından sonra ziyarete açılan sarnıç 'in tekrar gezme fırsatı buldum. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Güzel olmuş. Görmenizi tavsiye ederim.
Sarnıç ta nem ve rutubet olduğu için nefes almakta sorun yaşayanlar için biraz sıkıntı oluşabilir.Bunun dışında Sarnıç in o muhteşem mimarisini görmek için ziyaret edilecekler listenize muhakkak eklemeniz gerektiğini düşünmekteyim. Küçük bir not: 100 gün boyunca sabah saat 9-11 arası ücretsiz. Tabiki bu 100 gün 4/5 gündür işlemiş durumda.Yani daha zamanınız var. Tek koşul radar İstanbul uygulamasını telefonunuza indirip üye olmanız gerekiyor.
Son dönemde yapılan değişiklikler ve etkinliklerlerle harika bir mekan oldu, ılıklandırma etkileyici. Önceden internet üzerinden bilet alırsanız çok beklemenize gerek yok aksi takdirde sıra yorabilir, keyfini çıkarın.Ziyaret zamanıHafta içiBekleme süresi10-30 dk.Rezervasyon önerilirEvet
İçerideki nem oranı yuzde 96. Burada geçireceğiniz vakti güzel değerlendirirsiniz çok yapış yapış olmadan çıkabilirsiniz. İçerisi genel olarak karanlık zaman zaman aydınlatmalar devreye girip ayrı bir hava katıyor içeriye. Suların içerisinde oldukça yoğun derecede madeni para mevcut. İnanca göre dilek tutup para suya atılıp dileğin kabul olması bekleniyordu ve bu sebepten ciddi derecede suyun dibinde madeni para mevcut. Bileti online olarak alırsanız girişte 500 kişi siradayken siz şarkı türkü söyleyerek yan taraftaki online bilet yolundan içeri girersiniz. Kapıdan bilet almak isterseniz en az 1 saat sırada beklersiniz. Kesinlikle görülmesi gereken tarihi alan. Tavsiye ederim.
Tarihi yarımadada gezilmesi gereken yerlerden. Haftaiçi olmasına rağmen yoğunluk vardı. Içerisi biraz havasız ve nemli. !!! Passodan online bilet alın. Sıra beklemeyin !!!Ziyaret zamanıHafta içiBekleme süresi10-30 dk.Rezervasyon önerilirEvet
Bu İçeriğe Yorum Yap