facebooktwitterpinterest

Yavuz Selim Cami adresi, iletişim bilgileri

Yavuz Selim Cami
Adres: Cennet, Yavuz Selim Cd. No:40, 34290 Küçükçekmece/İstanbul, Türkiye
Telefon: (0212) 599 34 77



ilgili aramalar: Yavuz Sultan Selim Camii Nerede, Yavuz Sultan Selim cami, Yavuz Sultan Selim Camii Özellikleri, yavuz sultan selim'in türbesi nerede, Yavuz Sultan Selim cami Hikayesi, Yavuz Sultan Selim Camii kim yaptı, Yavuz Selim Camii defnedilen kişiler, Yavuz Sultan Selim Camii nasıl Gidilir
Yavuz Selim Cami'nin yakınındaki benzeri yerler
Dilek Kutu Dilek Kutu 285 metre kaliteli ve guvenilir bir yer,fiyatlar gayet uygun
Cennet Cami Cennet Cami 588 metre İnşaatı halen devam etmektedir. Alt katta ibadet yapılmaktadır. E5 Florya tarafında k...
Tevhid Cami Küçükçekmece Tevhid Cami Küçükçekmece 1 km hocası çok iyi
Taştepe Yeni Camii Halkalı Küçükçekmece -İSTANBUL Taştepe Yeni Camii Halkalı Küçükçekmece -İST... 4 km Bir kimsenin mescide aIakasını görürseniz, onun mü’min oIduğuna şehadet edin, zira C...
İNÖNÜ MAHALLESİ AKŞEMSETTİN CAMİİ İNÖNÜ MAHALLESİ AKŞEMSETTİN CAMİİ 4 km Camimiz maşallah gençlerimize ve çocuklarımıza çok önem veriyor ayrıca küçük ve büyük...
Yorumlar
Seyir manzaralı camii. Manzara harika. Camiden sonra aşağıya doğru inerseniz Balat sahile gidebileceksiniz. Tarihle iç içe bir Balat sizleri bekler. Yavuz Selim Camii Kanûnî Sultan Süleyman tarafından babası Yavuz Sultan Selim adına yaptırılan cami. Fatih Fener'de, Yavuz Selim'de, Yavuz Selim caddesinde Tabakyunus sokağının solundadır. İstanbul'un 7 tepesindeki 7 selatin camilerinden biridir. Haliç'e en yakın olan tepede inşa edilmiştir. İnşa tarihi 1522 olup, mimarı tartışmalıdır. Mimar Ali tarafından yapıldığı düşünülmektedir. Çünkü Mimar Sinan 1522 yılında saray tarafından tanınmamaktaydı. Yavuz Sultan Selim'in emriyle yapılmış ve Kanuni Sultan Süleyman tarafından türbe, imaret, medrese eklenmiştir. Caminin bir yanı sarnıç, bir yanı Kırkmerdiven denilen bir uçurumdur. Üç kapıyla avluya girilir: Türbe kapısı, Çarşı kapısı, Kırkmerdiven kapısı. Ağaçlı geniş bahçeli avlu şadırvanlıdır. Son cemaat yeri 18 sütuna binen 22 kubbe ile örtülüdür. Avlu ortasında IV. Murad'ın yaptırdığı abdestlik sivri kuvvesi bulunmaktadır. Avlunun dış yüzünde, son cemaat yerinin iç yüzünde çok değerli çiniler vardır. Ana kubbe dört duvardan aşağı iner. Birer şerefli iki minaresi bulunmaktadır. İçeride mihrabın solunda mermer 8 sütun üzerinde hünkar mahfili, sağda müezzin mahfili, kıble kapısı üzerinde başka bir müezzin mahfili vardır. Mermer minber de dahil olmak üzere bütün elemanlar oymacılık ve kakmacılık, çinicilik ve tezhip, hat ve nakış sanat eserleriyle donatılmıştır. Pencereler ve kapılarda oymacılık sanatı mükemmeldir. Mihrabı çeviren çinilerin güzelliği sadece bu camide görülür. Caminin iki yanında dokuzar kubbeli iki misafirhane vardır. Karşı tarafında bir medresesi bulunmaktadır.
Yavuz Sultan Selim Han Yavuz Sultan Selim, Sultan II. Bayezid ile Gülbahar Hatun'un oğludur. 9. Osmanlı padişahıdır. Her Osmanlı Sehzadesi gibi en iyi sekilde sarayici eğitim görmüstür. Pehlivanlig, okculuğu ve dönemin diger spor dallan ve savas oyunlan üzerinde basanlar gösteren bir sehzade olarak da dikkat çekmiştir. Bütün bu özellikleriyle Osmanlı Ordusu içerisinde Venicerilerin sevgisi ve hürmetine de nail olacaktır. Babasi Sultan II. Bayezid Han'in tahti Yavuz Sultan Selim Han lehine tahtan feragat etmesi üzere dokuzuncu Osmanlı Padişahı olarak tahta oturacaktır. Yavuz Sultan Selim Han, dönemin siyaseti icerisinde Osmanlı Devleti'nin bekas: noktasında tehlikeli gördügü Safevilerle mücadele etmiş ve miladi 1514 yılında İran'a karsı yaptigi seferde Caldiran Savaşı'nı kazanmıştır. Bundan sonra da Dulkadirbeyligi'ni Osmanlı topraklarina katmıştır. Miladi 1516 senesinde Misir seferine cikmis, savas stratejisi icerisinde ordusu ile Sina Colo'no 13 günde gecme başansına imza atarak, dünya savas ve ordu yönetim siyaset basarısına büyük bir iz bırakacaktır. Misir seferinde Memluk Sultani'na karsi Merc-1 Dabik Savaşı ve ardından miladi 1517 tarihindeki Ridaniye Savaşı'nı kazanarak Memluk başkenti Kahire'ye girecektir. Bu sefer sonucunda, Halifelik unvanı ile Hz. Muhammed Mustafa s.a.v.in kutsal emanetlerini de alarak İstanbul'a getirmiştir. Bundan sonra Ayasofya Camisi'nde yapılan törenle de Abbasi son halifesi III. Mütevekkilden Halife unvanını almıştır. Döneminde Osmanis topraklarını 6.557.000 kilometreye cikarmistir. Avrupa'ya doğru son seferine çıkarken Edirne'de rahatsızlanmış ve 22 Eylül 1520 tarihinde vefat etmiştir. Kabri, istanbul'da yaptırmış oldugu ve kendi adini tasiyan külliye icerisinde yer almaktadır.
İstanbul'un nispeten az ziyaret edilen tarihi mekanlarından biri. Osmanlı dönem mimarisin sahip. Mükemmel bir manzaraya sahip. Oğlu Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1522 de yaptırılmıştır. Üç kubbeli türbenin en sağındaki sekizgen türbe Yavuz Selim'indir. Diğer türbelerde Sultan Yavuz Selim, kızı Hatice Sultan ile eşi, Ayşe Hafsa Sultan, şehzadeler Murad, Mahmud, Abdullah ve diğerinde Sultan Abdülmecid gömülüdür. Bölgeye yolunuz düşerse ziyaret etmenizi öneririm.
Dış avludan Haliç’in güzelliğini izleyebilirsiniz. Fakat camii etrafındaki plansız yapilaşmadan dolayı bazı noktalarda yüksek binalar silueti kapatıyor. Zamanında bu kadar yüksek katlı apartmanların yapılmasına kim nasıl izin vermiş anlaşılır değil. Haliç tarafındaki tüm binalar yıkılıp park/bahçe olarak kalsa belki de burası dünyanın en güzel manzarasına sahip avlusu olabilir. var bi hayalimiz -1522 yılında Yavuz Sultan Selim tarafından inşa ettirilmiştir. İstanbul'un yedi tepesindeki yedi selatin camiden biridir. Haliç'e en yakın olan tepede inşa edilmiştir. -24.5 metrelik bir çapa sahip kubbesi İstanbul’daki tarihi camiler arasında kubbesi en geniş olanlardandır. Büyük kubbenin ağırlığı duvarlara gömülmüş olan kemerlere dağıtılmış. Cami içinde kubbeyi destekleyecek sütunlar bulunmadığı gibi yan mahfiller de yapılmamış. Bu şekilde cami içinde büyük bir mekan havası oluşturulmuştur. -Camii’nin içi diğer oldukça sadedir. Taştan duvarlarında sıva bulunmadığından çini veya kalem işi süsleme bulunmuyor.
Ce bel endroit combine beaucoup de choses merveilleuses entre le passé et le présent, l'ancienne culture ottomane et l'Istanbul moderne avec sa vue distinctive.Vous y passerez beaucoup de temps merveilleux. يجمع هذا المكان الجميل الكثير من الأشياء الرائعة بين الماضي والحاضر الثقافة العثمانية القديمة واسطنبول الحديثة بإطلالته المميزة سوف تقضي الكثير من الوقت الرائع هناك. Geçmişle günümüz arasında pek çok harika şeyi, eski Osmanlı kültürünü ve modern İstanbul'u kendine özgü manzarasıyla birleştiren bu güzel yer, çok güzel vakit geçireceksiniz. Geçmişle günümüz arasında pek çok harika şeyi, eski Osmanlı kültürünü ve modern İstanbul'u kendine özgü manzarasıyla birleştiren bu güzel yer, çok güzel vakit geçireceksiniz. Dieser wunderschöne Ort vereint viele wunderbare Dinge zwischen Vergangenheit und Gegenwart, der alten osmanischen Kultur und dem modernen Istanbul mit seiner unverwechselbaren Aussicht.Sie ​​werden dort viele wundervolle Stunden verbringen
İstanbul'un en güzel selatin camilerindendir. Sultan Selim'in oğlu Sultan Süleyman tarafından 1522 yılında yaptırılmış. Bahçesinde Yavuz Sultan Selim, kızı Hatice Sultan, eşi Hafsa Sultan, Şehzadeler ve Sultan Abdülmecit'in türbeleri vardır. Mükemmel bir haliç manzarasına sahiptir. Kesinlikle ziyaret etmenizi öneririm. Yakınlarında park yeri bulmak zordur, bulduğunuz ilk yerde arabanızı park edip yürüyerek gitmenizi tavsiye ederim.
Harika bir manzarası olan tarihi bir cami. Mutlaka ve mutlaka İstanbul da görülmesi gereken bir cami. Atmosfer çok güzel geniş bir bahçeye sahip ve huzur bulabileceğiniz bir camidir.
Bursa da Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin türbeleriyle karşılaştıralım. Orada da şehir türbeden seyredilebiliyor. Lakin türbe kapısında kılıçlı ve yeniçeri kıyafetli iki çalışan bekliyor ve içeride bir yetkili canlı olarak Kur'an okuyorken burası şehrin sakinlerine terk edilmiş. Bir ablamız içeride yere uzanmış cansız şekilde yatarken el hareketlerinden tespih çektiğini anlayabilirsiniz. Bursa türbelerin de ki uygulamanın burada da hayata geçirilmesi temennisiyle.
Çok gözünde değil. Gezi listelerinde de ilklerde yer almıyor. Ama ziyaret etmek lazım. Bahçesindeki çukur ve tünel ne amaçla yapılmış acaba.
içinde direk olmayan ilginç bir yapı ve bizim sefaletten değil asaletten geldiğimizi gösteren bir külliye.
Bu İçeriğe Yorum Yap

Yavuz Selim Cami nasıl giderim, yakınından geçen toplu taşıma


Yavuz Seli̇m Cami̇i̇ 60 metre
89A
Yavuz Seli̇m Cami̇i̇ 60 metre
SEFAKÖY-KANARYA-BELEDİYE
SOĞUKSU-BASINKÖY
Yavuz Seli̇m Cami̇i̇ 110 metre
89A
Zafer SK 150 metre
CENNET- TEPEÜSTÜ-KANARYA-HASTANE
SOĞUKSU-BASINKÖY
Orhangazi̇ Sokak 230 metre
SEFAKÖY-KANARYA-BELEDİYE