facebooktwitterpinterest

Ulukışla Halk Eğitim Merkezi - Ulukışla HEM adresi, iletişim bilgileri

Ulukışla Halk Eğitim Merkezi - Ulukışla HEM

Hakkında

HER ZAMAN, HER YERDE, HERKES İÇİN; EĞİTİM

Hikayemiz

Halk eğitimi merkezi ülkemizdeki her yaş, eğitim, gelir, sosyal statü ve kültür düzeyindeki vatandaşlara onların ilgi, istek, yetenek ve beklentilerine yönelik mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültürel alanlarda ücretsiz kurslar düzenleyen yaygın eğitim kurumudur.
Halk Eğitimi Merkezlerinin Faaliyetleri
a) Okuma - Yazma Kursları
Artık okuma yazma bilmeyen tek yurttaş kalmayacak! Bunu sağlamak amacıyla tüm yerleşim birimlerinde düzenlenen birinci ve ikinci kademe okuma-yazma kursları, halk eğitimi merkezlerinin başlıca görevlerindendir. Hem kişilere okuma-yazmayı öğretmek, hem de bu beceriyi günlük yaşamda kullanabilmelerini sağlamak için olağanüstü çaba gösterilir.

b) Mesleki Teknik Kurslar:
Bu kurslar; beceri geliştirme ve meslek kazandırma olmak üzere iki şekilde gerçekleşir.
1- Beceri Geliştirme: Mesleki ve Teknik eğitim görme olanağı bulamamış ya da eksik eğitim almış kişileri mesleğe hazırlamak, iş alışkanlıkları kazandırmak, onları pasif tüketicilikten aktif üretici konumuna getirmek, bir işyerinde çalışabilecek, kendi işini kurabilecek bilgi ve beceriye kavuşturmak amacıyla düzenlenir.
2- Meslek Kazandırma: Bir meslek dalında çalışanları ya da meslek edinmek isteyenleri geliştirmek, yeniliklere hazırlamak, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu eleman olarak yetiştirmek amacıyla düzenlenir.

c) Sosyal ve Kültürel Kurslar:
Toplumun kültür düzeyini yükseltmek, kişilerin sosyal ve kültürel gelişimini desteklemek, bilgi, beceri kazandırmak, okuma-yazma bilmeyenlere okuma-yazma öğretmek, eksik kalan genel eğitimlerini tamamlamak, bir üst öğrenim sınavlarına hazırlamak, kültürel değerlerimizi korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenir. Bu kurslar, gerektiğinde okul öncesi eğitim çağındaki çocukları da kapsayacak şekilde düzenlenir.

d) Kurs dışı Eğitsel Etkinlikler:
Bu etkinlikler, yaygın eğitim hizmetlerinin geniş kesimlere ulaşmasında çok önemli bir unsurdur.
Kişilerin kültür ve sanat alanlarındaki yeteneklerini geliştirmek, sergileme fırsatı vermek, sosyal ve kültürel katılımları özendirmek, boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak, yerel-bölgesel-ulusal düzeyde kültür sanat alışverişini geliştirmek,bilinç ouşturmak, kültürel değerlerimizi tanıtmak, yaşatmak, yaygınlaştırmak, genç kuşaklara en doğru şekilde aktarabilmek amacıyla düzenlenir.
Bu etkinlikler, halk eğitimi merkezlerinde sergi, yarışma, gösteri, toplantı, fuar, konser, panel, konferans, sempozyum, spor etkinlikleri gibi isimlerle gerçekleşir.
Kurslar nasıl açılır?
Okuma-yazma ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları dışındaki tüm kurslar, 12 kişilik bir grubun oluşturulması ile düzenlenir. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını engelliler, hükümlü ve tutuklular ile risk altındaki kişilere yönelik düzenlenecek kurslarda 12 kişilik sayı aranmaz.
Kurs ve etkinliklere nasıl kayıt olunur?
Kurs ve etkinliklere kayıt olmak için en yakın halk eğitimi merkezine dilekçe ve nüfus cüzdanı örneği ile ya da TC. Kimlik numarası ile iletişim adresinin yer aldığı tek dilekçe ile bizzat veya posta yoluyla başvuru yapılır.

Misyonumuz

Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ve temel ilkelerine bağlı, "Önce İnsan" düşüncesi doğrultusunda, bireylerin ilgi, istek ve ihtiyaç duyduğu alanlardaki bilgi ve becerileri geliştirip tamamlayarak, ulusal kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılıp, yaşatılmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlamak.

Adres: mehmetpaşa mah. mezarlık karşısı, 51900 Ulukısla, Niğde, Turkey
Telefon: 0388 511 20 31
rt.21k.bem@587091


Ulukışla Halk Eğitim Merkezi - Ulukışla HEM'in yakınındaki benzeri yerler
Kurtuluş Ortaokulu Kurtuluş Ortaokulu 514 metre 11 sınıf ve maksimum 242 öğrenci kapasiteli Ulukışla merkezinde başarılı bir okul....
Ulukışla Kaymakamlığı Ulukışla Kaymakamlığı 1 km Ulukışla Kaymakamlığının Resmi Facebook Sayfasıdır.http://www.ulukisla.gov.tr Resmi T...
Kılan Köyü  Muhtarlığı Kılan Köyü Muhtarlığı 8 km Kılan'ın "Kasaba" statüsünde olduğu zamanlar, Belediye olarak kullanılan ye...
Bu İçeriğe Yorum Yap