facebooktwitterpinterest

Troya Müzesi adresi, iletişim bilgileri

Troya Müzesi

Hakkında

Troia Antik Girişinde Kurulan Troia Müzesi'nin Tanıtımı İle İlgili Hazırlanan Sayfa.



"2020 Avrupa Yılın Müzesi ve 2020/2021 Avrupa Müze Akademisi ödüllü Troya Müzesi 10 Ekim 2018 günü ziyarete açılmıştır. Troya Müzesi’nde Homeros’un İlyada Destanı ile tarihe geçmiş Troas Bölgesi’nde iz bırakan Troya ve kültürlerinin yaşamı kazılardan çıkan eserler aracılığıyla anlatılmaktadır.Ziyaretçiler müzeyi gezerken yedi başlığa bölünmüş bir hikâyeyi takip etmektedirler: Troas Bölgesi ve Arkeolojisi, Troya’nın Tunç Çağı, İlyada Destanı ve Troya Savaşı, Antik Dönemde Troas ve İlion, Doğu Roma ve Osmanlı Dönemi, Arkeoloji Tarihçesi, Troya’nın İzleri."
Adres: Tevfikiye, 17060 Çanakkale



ilgili aramalar: troya müzesi ne zaman açılacak, troya müzesi açılışı, troya müzesi nerede, troya müzesi arkitera, troya müzesi açıldı mı
Troya Müzesi'nin yakınındaki benzeri yerler
Troia Museum Troia Museum 7 metre Müze mimari, içerik, dizayn ve eserler anlamında fazlasıyla güzel. Görsel olarak çok ...
Dur Yolcu Dur Yolcu 25 km 32.batarya
Yorumlar
Müze mimari, içerik, dizayn ve eserler anlamında fazlasıyla güzel. Görsel olarak çok etkileyici ama yavan kalıyor. 3-4 kat olarak ayrılmış olan müze sadece gözünüze hitap ediyor. Bir sesli anlatım ya da kalıcılık açısından dokunarak ve hissederek içselleştirmek adına yetersiz buldum. Bu kadar üst düzey eserler ve yapı ile hazırlanmış bir yere giren bir insan müzenin dışına çıktığında bir şeyleri öğrenmiş olarak çıkmalı. İçerideki bazı eserler çok dikkat çekici bazıları ise dümdüz yapılar anlamak gerçekten zor. Bir de 2. Katta animasyon benzeri dönemin günlük yaşamı anlatılmış bu alan çok ufak ve az önce dediğim gibi sesli anlatımı yok. Çok güzel düşünülmüş ama eksik. Bunun dışında iyiydi. Bir daha gelir miyim? Sanmıyorum
Troya Müzesi 2013 yılında inşasına başlanılan, 90.000 m²’lik büyüklüğe sahip olan Troya Müzesi, müze teşhir, depolama, idari birimler, sosyal donatı mahalleri ile açık teşhir, peyzaj ve ziyaret alanlarından oluşmaktadır. Müze üç kattan oluşmaktadır. Ziyaretçi her teşhir katına rampadan çıkarak ulaşabilmektedir. Müzenin teşhir alanlarına çıkılan rampanın toplam uzunluğu ise yaklaşık 480 metredir. Troya Müzesi’nde; Homeros’un İlyada Destanı ile tarihe geçmiş Troas Bölgesi’nde iz bırakan Troya ve kültürlerinin yaşamı ve arkeolojik tarihi, kazılardan çıkan eserler aracılığıyla anlatılmaktadır.
Üç katlı ve harika bir müze. M.Ö. 2000-3000 yıllarına ait kalıntıların sergilendiği ve görsel şenliklerle süslediği bizim için gurur verici bir müze olmuş. Katlar arasında asansör var ama yormayan rampalarla da dolaşabilirsiniz.Ziyaret zamanıHafta içiBekleme süresiBeklemek gerekmiyorRezervasyon önerilirHayır
Tek kelime ile muhteşem. Başka bir yorum okumamıza gerek yok. Ben böyle güzel düşünülmüş bir müze görmedim Türkiye’de. Her katında ayrı bir heyecan, ayrı bir yenilik var. Yukarı çıktıkça acaba bir sonraki katta ne var heyecanı yaratıyor. Ve asla kendini tekrarlamıyor. Çok ince tasarlanmış yapanları tebrik ederim. Yorulanlar için her katta bir çok yerde hatta yürüme alanlarında bile oturaklar mevcut ayrıca asansörü de var.
Daha farklı bir müze yapılabilirdi. Binlerce yıl önce yapılan eserleri görünce karşınızda müze olarak küp bir bina görmek hoş değil. Keşke dönemine uygun bir şekilde yapılsaydı. Yerleşim katmanlara göre yapılmış ama yeterli bir bilgilendirme yok. Ses rehber sistemi her bölüm için karekodlarla genişletilebilirdi. En üstteki seyir terası kenarlara sıfırlanıp baktığınız yerler hakkında bilgi veren görseller olsaydı daha iyi olurdu. Böylece hem zamanın hem de mekanın içinde kendinizi hissederdiniz. Müze ve açık alan arasında gerekli yönlendirmeler yok. Çevre de müzeye dahil ama siz bunu hissedemiyorsunuz. Daha çok ayrı bir yermiş hissi veriyor. Yine de gezilmesi gereken bir yer.
Tabiatla iç içe Troya Ören Yeri yakınında yeni yenilikçi harika bir müze. Troya antik kentini anlamak ve ören yeri gezisini de anlamlandırmak için mükemmel bir mekan olmuş. Sık sık gidiyorum
Çanakkale merkeze 25 km uzaklıkta dünya standartlarında harika bir müze. Truva Ören yerine çok yakın konumlandırılmış otoparkı mevcut. İlk dönem eserlerden Osmanlı dönemine kadar eserler bulunuyor. Dönemler katlar ile ayrılmış oldukça rahat ve ferah bir şekilde gezebiliyorsunuz.Sindirerek gezmek için 2-3 saat ayırmanızı tavsiye ederim. Eserlerden Truva'nın ne kadar ihtişamlı bir yapıya sahip olduğunu anlıyorsunuz. Özellikle takı bölümünü dikkatli gezmenizi öneririm. Oldukça da geniş ve ürün yelpazesi fazla müze satış yeri bulunmakta.Görmenizi kesinlikle tavsiye ederim.
3 katlı dev bir müze. Binlerce eseri bir arada görmek müthiş bir keyif. Giriş müze kartla yapılıyor. Çocukların ilgisine hitap edilen pek çok aksiyon mevcut. Hologramla eski zaman tanıtımları, helen ve achilius figürlerinin sesli anlatımları harika. Ayrıca ülkemizden götürülen eserlerin resim ve replikasyon ürünleri özellikle yabancı turistlere sunmak çok akıllıca bir davranış. Katlar arası çıkış eğimli yollar ile ve asansör ile yapmak mümkün. Bu müzenin müzecilik anlayışında öncü bir rol oynadığından eminim. Müzenin bina dış görünüşü daha şık olabilir.
Etkileyici mimarisi ile Troya hikayesini harika bir eserle anlatmışlar. Ülkemizin zenginliklerini bu güzel müzelerle sergiledikleri için emeği geçen herkesi tebrik ederim. Şehir merkezleri dışında da müze yapılması ve o bölgelerinde gelişimleri için ne kadar faydalı olacağının net bir örneği. Müze girişinde ki sergi alanlarında sanatçıların eserleri bulunuyor. Mutlaka gezmenizi tavsiye ediyorum. Müze kart geçerli. Otopark sorunu yok.
Mimarisi, özel gereksinimli bireylerin ziyaret kolaylığının düşünülmesi, eserleri sergileme biçimi ve ferahlığını görünce akın akın misafiri ağırlamasına şaşırmadık. Modern ve gezmesi çok keyifli bir müze deneyimi imkanı sağlıyor. Farklı dönemlerde elde edilen eserleri görmenin yanı sıra bir şekilde "kaçırılmış" eserlerin nerede olduğunu gösteren sergilemeyi de çok beğendik. Müzekart ile gezebiliyorsunuz, hediyelik ve kitap bölümü oldukça zengin. Mutlaka görülmeli.
Bu İçeriğe Yorum Yap