facebooktwitterpinterest

Saha Beton adresi, iletişim bilgileri

Hakkında

Saha betonları, otopark zemin betonları, yol betonları vs.
büyük hassasiyetle yapılır.

Hikayemiz

saha ve yol betonu, bina içi ve kat taban betonuyla müşterilerine hizmet vermektedir. Zemin betonu uygulamalarında yüzey hazırlığı, zemin betonu cinsine göre muhtelif farklılıklar göstermektedir. Saha betonlarında, betonlanacak saha alt dolgusunun en az 25 cm. kalınlığında olması, uygun dolgu malzemesi kullanılmış olması, dolgu malzemesinin sıkıştırılan zeminde %20'den az nem oranında ve en az %95 modifiye proktor ölçüsünde sıkıştırılmış olması saha betonu alt hazırlığı için gerekli unsurlardır. Dolgu yüzeyi düşey toleransı 3 metrelik mastar kontrolünde mastar ölçüsü içinde (+/-) 1 cm den fazla değişiklik göstermemelidir. Toprak zemine oturan betonlarda beton altına, beton içindeki su ve ince malzemenin emilmesini önlemek amacıyla polietilen örtü serilecektir. Polietilen örtü yüzeye düzgün olarak yayılacak, parçalar 10 cm bindirme payı ile birbirleri üzerine getirilecektir. Polietilen örtülerde döküm sırasında kaymayı önlemek amacıyla gerekli yerlerde plastik yapışkanlı bant kullanılarak tesbit edilecektir. Betonarme döşeme üzerindeki zemin betonlarında yüzeyin basınçlı hava ile tamamen temizlenmiş olması, toz ve partiküllerden arındırılmış olması gerekmektedir. Zeminin su ile yıkanarak temizlenmiş olduğu durumlarda zemin betonu dökümü öncesinde beton dökülecek yüzeyin uygun rutubet şartlarında olduğu kontrol edilecektir.

Beton dökümü öncesinde zemin betonu uygulaması yapılacak alanda kroki hazırlanarak beton döküm planlaması yapılacaktır. Beton döküm planlamasında yapısal derzler için gerekli önlemler alınacak, toprak zemine oturan betonlar hasır çelik donatı için gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Beton dökümü için hazırlık safhasında belirtilen tüm gereksinimlerin yerine getirilmiş olduğu kontrol edilecektir. Beton dökümü saha ve kat betonları için döküm yapılacak alanın boyutları doğrultusunda tesbit edilecek anolar vasıtasıyla yapılacaktır. Ano vazifesi görecek olan çelik kalıplar 3.00 metre boyunda ve 4.00 cm kalınlığındadır. Çelik kalıpların yüksekliği beton bitiş kotuna göre ayarlanacaktır. Anoların yerleştirilmesi, optik veya lazer ölçüm sistemleri kullanılarak seviye kontrolü doğrultusunda yapılır. Kullanılacak çelik kalıpların temizliğine dikkat edilecektir. Anolar arasında, anolara dik olarak uygun aralıkta dikiş demirleri teşkil edilecektir. Beton dökümü ano dahilinde sürekli olarak yapılacaktır. Ano bitene kadar hiç bir kesitte soğuk derz yapılmayacaktır. Dökülen beton derinliğinin 10 cm'den fazla olduğu durumlarda beton dalgıç vibratörlerle sıkıştırılacak, ayrıca tüm beton yüzeyleri vibratörlü mastar ile bitirilecektir. Beton dökümü esnasında alüminyum mastar ile kot kontrolleri yapılacaktır. Beton yüzeyi helikopter (disk) perdah ve çelik mala perdah ile bitirilecektir.

Bina içi Kat Betonlarında (Döşeme üstü) mevcut döşeme ve ısı yalıtımı üzerine pas payları kullanılarak tesbit edilecek tek kat hasır çelik üzerine doğal mineral agregalı sertleştirici kullanılarak zemin betonları yapılacaktır. Derz Kesimi ve Derz Dolgusu aşağıda ilgili kısımlarda tarif edildiği şekilde yapılacaktır. Dış Saha Betonlarında beton altında mevcut dolgu üzerine polietilen örtü serilecek, hasır çelik serilmesini müteakip beton dökümü yapılarak beton yüzeyi yüzeyde istenen dokuya göre düz veya fırçalı (çizgi tekstürlü) olarak bitirilecekti.


DERZ KESİMİ & KAROT
Derz Kesme işlemi beton dökümünden en az 3 gün sonra mekanik derz kesme makinesi kullanılarak yapılır. Derzler teknik şartname ve detaylara uygun olarak kesilecektir. Derz kesimi düzgün ve paralel olarak yapılacaktır. Derz derinliği beton kalınlığının 1 / 3 ila 1 / 4 'ü nispetinde olacaktır. Derz kalınlığı 2-3 mm olacaktır. Derz Dolgusuna başlanmadan önce betonun en az 28 günlük olmasına dikkat edilecektir. Derzlerin toz, yağ, boya, kür, bitüm gibi maddelerden tam olarak arındırılması gerekmektedir. Astar kullanımı uygulamacı tarafından gerekli görüldüğü takdirde derz kenarlarına fırça ile sürülerek uygulanacaktır. Astarın kurumasından sonra basınçlı hava veya el tabancası ile derz dolgusu uygulanacaktır. Malzemenin iyi yapışabilmesi için uygulamadan sonra spatül ile malzemeyi derz kenarlarına doğru bastırıp düzelterek uygulama tamamlanır.

EPOKSİ UYGULAMALARI
Epoksi zemin kaplama ,ilaç fabrikaları, hastanelerin steril alanları, elektrik santralleri ve her türlü sanayi tesisinde temizlenmesi kolay ve toz tutmayan bir, kapalı alan zemin kaplaması olarak kullanılır.. Kolay temizlenmekte ve mekanik mukavemeti yüksektir. Kimyasal maddelerin etkisine dayanıklıdır. Bu tür epoksi kaplama, daha çok tekstil, gıda, ilaç,fabrika,hastane,okul, üretim tesisleri gibi yerlerde kapalı alan zemin kaplaması olarak kullanılmaktadır.
Epoksi Self Leveling ,epoksi yer kaplama aşınmış, çukurlaşmış, zedelenmiş beton zemin yüzeylerini parlak, yoğun ve pürüzsüz bir hale getiren derzsiz bir zemin kaplama türüdür. Kimyasal nitelikli bu kaplama ile zeminler hızlı, dayanıklı bir şekilde oluşturulabilir. Zemin kaplaması yapıldıktan 6-8 saat sonra üzerinde yürüme için hazır hale gelir. Bu zemin iyileştirme yöntemi ile çalışma, iş süresi aksaklıklarının getireceği kayıpların önüne geçilebilir. Epoksi zemin kaplama, hızlı bir yöntemdir. Temizlenmesi kolay ve parlak zeminler oluşturulabilir.
Epoksi Kaplama elektrik fabrikaları, makine fabrikaları, gıda üretim tesisleri, ilaç fabrikaları, hastaneler, kimyasal fabrikalar, sigara fabrikaları, tekstil fabrikaları, giyim atölyeleri, mobilya endüstrisi, plastik üretim tesisleri, istasyon ve spor komplekslerinde farklı renk tercihleri ile kullanılabilmektedir.
Epoksi kaplama Özellikleri
• Toz tutmaz, paslanmaz, su geçirmez
• sürtünme ve aşınmaya dayanıklı
• Temizlenmesi kolay
• Hızlı ve kolay uygulanabilir
• Bakım ve onarımı kolay ve ucuz
• Yapışma niteliği yüksek ve esnek
• Darbeye dayanıklı
• Kalınlığı 0.2 mm - 0.5 mm arasında değişmektedir.


YAPI KİMYASALLARI
SIVI KÜR
Reçine bazlı, özellikle yüzey sertleştiriciler için geliştirilmiş, kullanıma hazır pigmentli kür sıvısı. Kullanım Alanları: İyi aşınma direnci gereken yerlerde; havaalanı betonları, yol betonları, apron, park alanları, teras çatıları, kolon, kiriş istinat duvarları, ön gerilimli kiriş, kazıklar vb. sahalarda kullanılır.
Teknik Özellikleri:
• Saydam sıvı haldedir.
• Taze betonun su kaybını önler.
• Betonun kendi içindeki su ile priz almasını sağlar.
• Kılcal röle çatlaklarının oluşmasını engeller.
• Kimyasallara karşı yüksek mukavemet kazandırır, tozumayı önler.

Kullanım Miktarı: 0.150-0.250 kg/m2
Ambalaj ve Depolama Şartları: 30 lt.’lik, bidonlarda 200 kg.’lik sac varillerde ambalajlanmaktadır. Depolarda ve kuru alanlarda, ambalajlı olarak saklandığında, raf ömrü minimum 12 aydır.
MASTİK DOLGU
Düşük modüllü tek komponentli hava nemi ile kürlenen poliüretan esaslı mastik.
Kullanım Alanları: İyi aşınma direnci gereken tüm yerlerde; yoğun araç veya insan sirkülasyonunun olduğu okul, hastane, alışveriş merkezleri vb. iş yerlerinde ve konutlarda kullanılır.
• Elastiktir.
• Kimyasallara karşı yüksek mukavemet özelliğine sahiptir.
• Derzlerde çok iyi su yalıtımı sağlar.
Kullanım Miktarı: 10 mm x 10 mm’lik derzde, 120 gr/metretül
Uygulama Şekli: Beton perdahlama işlemi bittikten sonra 24/48 saat içinde beton kalınlığının 1/5 veya 1/6 derinliğinde derz kesilerek kurumaya bırakılır. Tamamen kuruyan derzlerin içerisi yapışmayı engelleyici maddelerden (kir, yağ vb.) arındırılarak temizlenir. Temizleme işleminden sonra doldurulacak derzin içine derz genişliğine göre seçilmiş polietilen fitil konur. Uygulama elle veya sosis tabancası ile yapılır. Uygulama sırasında, temizlik açısından derz kenarlarına kağıt bant yapıştırılabilir. Uygulamadan bir süre sonra derzin içine doldurulan mastiğin fazlalıkları spatula ile sıyrılarak, varsa eksik veya çökmüş kısımlar tekrar kontrol edilir.

ÇELİK TEL
Kullanıldığı beton alanlarda betona yüksek direnç ve dayanıklılık sağlayan beton sertleştirici çubuklar.
Kullanım Alanları: Özellikle saha betonu, yüzey kaplama betonu, istinat ve perde betonu gibi • Hasır çelik için zaman kaybını ortadan kaldırır.
• İnşaat süresini kısaltır.
• Döşeme kalınlığını azaltır.
• Betonun yük taşıma kapasitesini arttırır.
• Donatının bütün kesite dağıtımı ile çatlak kontrolünü mükemmel düzeyde sağlar.
Kullanım Miktarı: Her metreküp için 15-30 kg.
Ambalaj ve Depolama Şartları: 25-30 kg’lık kutularda ambalajlanmaktadır. Depolarda ve kuru alanlarda, ambalajlı olarak saklandığında, raf ömrü sonsuzdur.
FİBER BETON DONATISI
Taze betonun sertleşmesi sırasında büzülmesi sonucu ortaya çıkan rötre ( büzülme )çatlakları, Endüstriyel zemin betonu uygulamalarında dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisidir. Betonda fiber elyaf donatı kullanımı bu problemi büyük oranda çözmektedir.Eski yapılarda , dış sıvalarda ve zeminlerde kullanılan harçlarda , yüzyıllarca, çatlamaya karşı saman, hayvan kılları, ….vb gibi malzemelerin kullanıldığı bilinen bir gerçektir.Bu fikrin ışığında , bugünkü teknolojik imkanlar kullanılarak elde edilen ve beton teknolojisinin en yeni buluşlarından birisi olan POLİPROPİLEN ELYAF:
• Rötre( büzülme ) sebebiyle oluşan çatlakları azaltır,

• Taze betonun su tutma kapasitesini yükseltir,

• Betonun su geçirimsizliğini artırır,

• Zemin betonunun basınç ve çekme mukavemetini artırır,

• Betona homojen dağılarak, üç boyutlu sekonder donatı görevi görür,

• Beton kalitesini yükseltir,

• Kullanımı çok basit olup 600 gr' lık ambalajların beton mikserine, 1m3 betona 1 paket ölçüsünde atılıp, mikserde karıştırılması şeklindedir.
KUVARS
Kuvars ve manyetit agregalı beton yüzey sertleştirici. Hafif trafik yükleri için önerilen endüstriyel zemin kaplamasıdır.

Adres: Kavakpınar Mah. Beraberlik Sk. No: 11, 34000 Pendik, İstanbul
Telefon: 05061682321


Saha Beton'un yakınındaki benzeri yerler
Başkaya asfalt yol üstyapı alt yapı taahhüt hizmetleri Başkaya asfalt yol üstyapı alt yapı taahhüt ... 950 metre Başkaya asfalt yol üst yapı taahhüt hizmetleri Bir Başkaya şirketler gurubu iştirakid...
Karadeniz İnşaat Karadeniz İnşaat 1 km Kuruluş: Karadeniz İnşaat 1993 yılında "Karadeniz Kurşun Kaplama" olarak kurulmuştur....
Çolakoğlu PRFYAPI Çolakoğlu PRFYAPI 1 km Celik bina montaj yapılır prefabrik bina sokum takim yapılır konteynır sokum takim ya...
Let's Stone Let's Stone 2 km Her türlü ic-dis mekaninizi eşsiz taslari ile guzellik zarafet estetik ile birleştire...
MKM Ahşap MKM Ahşap 2 km Profesyonel kadrosu ve özgün tasarımları ile 5 yıldızı hakeden bir isletme.
CANDAN MAKINA CANDAN MAKINA 2 km İstediğiniz Zaman gidip işinizi görüyorlar
Neta Denizcilik Raspa Boya Gemi Inşaa Neta Denizcilik Raspa Boya Gemi Inşaa 2 km Neta Denizcilik Raspa Boya Gemi İnşaa Donanım Bakım Onarım
İstanbul villa Prefabrik merkezi İstanbul villa Prefabrik merkezi 2 km Tek katlı prefabrik evler İki katlı prefabrik evler Dublex prefabrik Prefabrik of...
Ozsay Deniz Elektronigi A.S. Ozsay Deniz Elektronigi A.S. 2 km Ozsay is authorized distributor of Marine Electronics and Engineering makers such as ...
Güven Halı Yıkama - İstanbul Güven Halı Yıkama - İstanbul 2 km Senelerdir halılarımı güvenle temizletmek için teslim ediyorum. Fiyat olarak benzerle...
Adex Grup - Adex Metal Adex Grup - Adex Metal 3 km Halı Saha, Branda, Çadır, Mafsallı Tente, Kayar Perde, Kamyonet Tentesi, Germe Membra...
Yiğit Polyester Ltd.Şti. Yiğit Polyester Ltd.Şti. 3 km "2004 yılında Polietilen ve Polyester su depoları, Sanayi ve Silo tipi tanklar, ...
Hebo Yapı A.Ş. Hebo Yapı A.Ş. 3 km Kaliteyi sektörünün lider firmasından alın.
DKD GRUP DKD GRUP 3 km 4 sene önce dkd gruptan ev satın aldım yatırım amaçlı alır almaz kiraya verdım cok me...
İzopanel İzolasyon İmalat San ve Tic AŞ İzopanel İzolasyon İmalat San ve Tic AŞ 3 km Firmayla iş görüşmesine gittim. Görüşme sorunsuz oldu. Tek sorun fima ilana proje müh...
Portre Pendik Portre Pendik 3 km Kadıköyün semboludur boga heykeli aitıyol olarak gecer. Orda bahariyeye salınır alışv...
ISG Kariyer ISG Kariyer 4 km İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (SAW) Ka...
Ekol Voltran Av Silahları Ekol Voltran Av Silahları 4 km Çok ilgili bir firma arızamı hemen halledip teslim ettiler misafir perverler
Bu İçeriğe Yorum Yap