facebooktwitterpinterest

Kılıçlı Köyü sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği adresi, iletişim bilgileri

Kılıçlı Köyü sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği

Hakkında

KILIÇLI KÖYÜ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Hikayemiz

MÜSELLİM KÖYÜ
Köyün kuruluş tarihi hakkında bilgi yoktur. Eski yerleşim yerlerinden olduğu sanılmaktadır. Köyün adının "Müslüman" kelimesinden türeyerek "Müsellim" olduğu söylenmektedir.

Eskiden "Dereli Divanı" diye anılan bölgenin en büyük köyüdür. Mansurlu, Kılıçlı, Nebiler ve Kerimler mahalleleri vardır. Köy bir plato üzerinde, düz bir sahada kurulmuştur. Doğusunda Çiçek, Sebesökü, batısında Kayapa, güneyinde Ayva ve Hüseyin fakı, kuzeyinde Bunu (Yeşilyayla) köyleri ile çevrilidir. İlçeye 34, il merkezine 55 km. uzaklıktadır.

1980 yılı nüfus sayımına göre 122 hanede, erkek 311, kadın 369 olmak üzere toplam 680 kişi yaşadığı tespit edilmiştir. Bu sayının 163'ü ise ilkokul öğrencisidir. 1990 yılı genel nüfus sayımında ise; erkek 314, kadın 265 olmak üzere toplam 579 nüfusu vardır. Köyde en kalabalık ailede birey sayısı 11 kişidir. % 50 oranında akraba evliliği vardır.

Eski Divan (Cuma) Camii: Cuma günleri, Dereli içi'nin bütün köyleri -Hatta bazen imamlarıyla- burada toplanarak Cuma Namazı kılarlar. Bu durum bir gelenek halinde süregelmekte olup, ne zaman başladığı bilinmemektedir. Divan (Cuma) Camii'nin yapım tarihi bilinmemektedir. 1953 yılında tamir görmüştür. Duvarlarının kalınlığı 90 cm'dir. Cami tamamen ahşap malzeme ile yapılmıştır. Tabandan tavana değişik dini motifler, resim ve yazılarla donatılmış vazıyettedir. Camiide bulunan tahta direklerde ve direklerin tavan başlıklarında basit süslemeler göze çarpar. Cami'nin boyu 9.90 m, eni ise 7.87 m.'dir. Kuzeyine yeni bir bölüm ilave edilmiştir. Son cemaat yen iki katlıdır.

Müsellim Köyü'nde, ortak işler imece ile görülür. Köyde ve köyün mahallelerinde beş tane köy odası mevcuttur. Bunlardan ikisi şahıs, üçü ise köy malıdır. Şahıs odaları dahil, bütün odaların bakım ve işletilmesi köyce yapılmaktadır. Köyde yeraltı zenginlik kaynaklarından taşkömürü vardır. Köy elektrikle aydınlatılmakta olup, ısıtmada daha çok odun ve kömür kullanılmaktadır. Köyde 45 abonesi bulunan otomatik telefon santralı bulunmaktadır. Sulama amaçlı akarsu bulunmayan köyün içme suyu da yeterli değildir. Köyde tarım, hayvancılık ve gurbetçilik ile geçim teminine çalışılmaktadır. Tarımda, arpa, buğday, fiğ, yonca, nohut ve mercimek yetiştirilir. Sebzelerden ise, fasulye, domates, marul, ve soğan yetiştirilmektedir. Fakat kendi ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Meyve olarak armut yetiştirilmektedir. Kılıçlı köyü müsellim köyüne bağlıdır. muhtarlık yönetimi aynıdır. kılıçlı köyünün adının ALTIN KILIÇ rivayetinden gelmiştir. Kılıçlı köyü bol yeşillik alana sahip olup köy halkıyla birlikte şirin bir görünüme sahiptir.

Adres: KILIÇLI KÖYÜ, 180018 Çankırı
Telefon: 05468310618


Kılıçlı Köyü sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği'nin yakınındaki benzeri yerler
Oğuzata Temizlik Emlak  Gıda İnşaat Taah Taş Tic Ltd Şti Oğuzata Temizlik Emlak Gıda İnşaat Taah Taş... 76 metre Oğuzata Temizlik Gıda İnşaat Taah.Taş.Tic.Ltd.Şti
Bu İçeriğe Yorum Yap