facebooktwitterpinterest

Kapaklı Belediyesi adresi, iletişim bilgileri

Kapaklı Belediyesi

Hakkında

Kapaklı Belediyesi

Resmi Facebook Sayfası

Belediye Başkanı İrfan MANDALI

444 8 059

Hikayemiz

KAPAKLI'NIN TARİHÇESİ

Halk arasında 93 Harbi ( Rumi yıl-1293 ) olarak bilinen, 1877-1878 yıllarında yapılan Osmanlı-Rus savaşında. Tuna ( Balkan ) Cephesi ve Kafkas cephesinde Osmanlı ordusu savaşı kaybetmişti. Bu bölgede yaşayan yaklaşık bir milyon Osmanlı Türkü mülteci konumuna düşmüş ve göçe maruz kalmıştı. Kapaklı'nın kurucusu olan atalarımız bugünkü Bulgaristan'ın Veliko Tırnova iti ile Sofya yolunun geçtiği vadideki Novoselo (Nosel), Balvan, Yemen, Selvi, Sürat, Malkoç ve Karalar köylerinden bin güçlüklerle buralara kadar gelebilmişler ve Saray, Çerkezköy (Türbedere) merkezleri ve köylerinde yerleşmişlerdir.

Kapaklıpınar köyü, Osmanlı Devleti'nin o zamanki padişahı Sultan II. Abdülhamit Han döneminde Edirne Sancağı Tekfurdağı (Tekirdağ) vilayeti. Saray kazasi, Türbedere (Çerkezköy) nahiyesine bağlı olarak Ferman-ı Şahane ile Novalselo (Nosel) Yemen ve Balvan'dan göç eden atalanmız tarafindan yeni kurulan köylerden biridir. Merkezinde kaynak suyu olan bu yerin üzeri kapatılarak, kuyu haline getirilmiştir. İlk yerleşim bu kuyu etrafında başlamış ve köy adını, bu kuyudan alarak "Kapaklıpınar" köyü olmuştur.

Ormanlık bir arazi olan yerlere ağaçlar çatılmak suretiyle üzerlerine toprakla örtülen koptarlar yapilarak iskana başlanmıştır. Köyün camisi de padişah emri ile üst katı mektep, alt katı mescit olarak 1904tarihinde yaptırılmıştır. ilk zamanlarda Kapaklıpınar Köyü'de itimat edilip güvenilen kişilere muhtarlık mührü verilerek köyün idare edildiği rivayet edilmektedir.

1930'lu yıllarda lakabı Mandalı Osman, (Bugünkü Belediye Başkanı irfan Mandalı 'nın dedelerinin babasi.) muhtar olmuştur. 1930'lu yillara rastlayan çalışmaları şöyle özetleyebitiriz. Merhum Osman Efendi köyün dışında kalan arazileri ölçtürerek hisseler biçiminde köylülere dağıtmış,köyün (Muhtarlığın) giderlerine katkı olsun diye köy tarlaları bırakmış.köyün camisi için ayrıca tarla bıraktınp icar geliri ile cami yapımını sağlamıştır.

Bugün Jandarma karakol komutanlığı. Beyaz Saray Düğün Salonu ve Kapaklı İlköğretim Okulu'nün bulunduğu araziyi köy (millet) bahçesi adı altında çeşitli meyve ve-'diğer cins fidanlar yetişmesi için hazırlamıştır. Bunların dışında hayvan mezarlığı(köy dışında) bir yer tahsis etmiştir. İmece yoluyla Kapaklı pınar Köyü'ne; içinde üç dershane, bir büyük salon, bir müze, öğretmenler odasi ve bodrum bulunan iki katlı ilk öğretim okulu yaptırmış ve bu okul 1937 yılında Kapaklı'nın ilk ilköğretim okulu olarak eğitime başlamıştır. Osman Efendi o günlerin koşullarında köyden gelip geçen
hayvan arabalarının konaklamaları için iki katlı bir otel, kahvehane, bir han ve av tüfeği de dahil bir çok malzemenin satıldığı bir mağaza da yaptırmıştı.

Aynı yıllarda köyün diğer sakinlerinden Ferhat Ağa ve Tahir Ağa da aynı tür otel ve han yaptırarak, Kapaklıpınar Koyunun iterlemesinde katkıda bulunmuşlardır. 1939 yilinda vefat eden Osman Efendi (Mandalı)'nın yerine, katip otarak çatışan Ibrahim Efendi (Güven) muhtar olmuştur. 1940-1950 yıllannda muhtarlık yapan Fazlı Çoban (Salihağa Fazlı), 1950 seçimlerinde muhtorfığı Hasan Büyükbaş'a devretmiştir.

Bu arada Kapaklpınar ismi kısaca Kapaklı olorak anılmaya başlamış ve kayitlara da Kapaklı Köyü olarak geçmiştir. 1960'lı'yıllardan sonra Akif Dubaz, Bilal Yılmaz, Veysel Pilaslı, Ali İhsan Mandalı, Nuri Canbaz, Halim Danacı, Recep Güven ve Hüseyin Dubaz Kapaklı'nın muhtarları olmuşlar ve Kapaklı'nın idaresinde büyük hizmetleri olmuştur. 1970 yilinda Bakanlar Kurulu kararıyla Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi kurulmasi kararlaştırılmış, toprakJannı.n çok büyük bir çoğunluğu Kapaklı yerleşim alaninda kalan Çerkezköy Organize Sanayi Bölges? 1973 yilinda faaliyete geçmiş ve fabrikalar çalişmaya başlamıştır. Fabrikalar çoğaldıkça gerek çevre ilçe ve illerden ve gerekse de Türkiye'nin her ilinden Kapaklı'ya göç başlamış ve Kapaklı'nın nüfusu artmıştır. 1986 yilinda 3000 nüfusa yaklaşan Kapaklı, dönemin muhtarı Recep Güven ve köy ihtiyar heyetinin çabaları ile Belediye olmuştur. Kurucu belediye Başkanı Recep Güven 1986 He 1989 yıllannda belediye başkanJığı yapmış, daha sonra 1989-1994 yıllannda Şemsettin Dubaz, 1994-1999 yıllannda Enver Özel, 1999-2004 yılları arasinda yine Şemsettin Dubaz belediye başkantığında Kapaklı' ya hizmetler vermişlerdir. 2004 yilinda belediye başkanı seçilen İrfan Mandalı, 2009 ve 2014 yıllannda yapılan yerel seçimlerde yine başkan seçilmiş ve görevine devam etmektedir.

06/12/2012 tarihinde çıkan 6360 sayılı yasa ile daha önce Çerkezköy ilcesine bağlı olan Uzunhacı, Karlıköy, Bahçeağıl, Yanıkağıl ve Pınarca köylerinin ve Karaağaç Beldesinin bağlanması ile Kapaklı ilçesi kurulmuştur. 30/12/2013 tarihindeki resmi nüfusu 85898 olan Kapaklı, (Türkiye'deki bir çok ilin merkez nüfusundan fazla ) uzun yıllar Türkiye'nin nüfusu en fazla artan yerleşim yeri olmuştur. Bu büyümeye ve gelişme artarak devam etmektedir.

KAPAKLI'NIN KÜLTÜREL YAPISI

Kapaklı'da yaşayan insanların % 90'ı Türkiye'nin 81 ilınden göç ederek Kapaklı'ya yerleşmişlerdir. Dolayısıyla her yöreden, her kültürden insana rastlamak mümkündür. İnsanlar geldiği yöreye ait şivelerin,yemeklerin,giyimlerin,adet ve geleneklerin bazılarının hala devam ettirmektedirler. Ancak zaman geçtikçe bazı gelenekler değişmekte bazıları da unutulmaktadır.

Bölgesel ve yöresel dernekler vasıtasıyla bazı etkinlikler düzenleyerek insanlar bir araya gelmekte tanışmaya, kaynaşmaya ve bazı geleneklerini sürdürmeye çalışmaktadırlar. Kapaklı yeni kurulan bir ilçe olduğu için pek çok kurum yeni kurulmaktadır.Halk eğitimi merkezi, kültür merkezi, sinema salonları, tiyatro salonları, ticaret ve sanayi odasi, esnaf odasi, şoförler odasi gibi halkın sık sık bir araya gelebileceği, tanışıp kaynaşabileceği ve kültür etkinliklerinin yapılacağı sosyal alanlar bulunmamaktadır. Zaman zaman belediyemizin düzenlediği etkinliklerde ve milli bayramlarda bir araya gelerek bu ihtiyacı karşılamaya çalışmaktadırlar. İnsanların çoğu göç geldiği ve çeşHiî yörelerden oldukları için komşuluk ilişkileri de çok fazla gelişmemiştir. Ancak en sevindirici husus bu kadar farklı yöreden gelen insanların, kültürel çatışma olmadan bir arada barış içinde yaşayabilmeliridir.

Çeşitli yörelerden gelmiş insanlar Kapaklı'nın belli bölgelerinde değil her yöne dağılmış vaziyettedirler. Yani bir apartmanda ve ya bir cadde ve sokakta her yöreden insan bulunmaktadır. Farklı yörelerden gelen bu insanlar tanışıp evlenmekte ve birbirlerinin kültürlerini tanıma şansı yakalamaktadırlar. İlerleyen zamanlarda Kapaklı'da bir çok kültürün bir arada yaşadığı kaynaştığı çok çeşitlilik gösteren kendine has, çok renkli bir kültürü olacağı aşikardır.

KAPAKLI'NIN EKONOMİK YAPISI

Kapaklı, 1970 lerde ağırlıklı olarak tanm ve hayvancılıkla geçinen bir nüfusa sahipti. 1973 yılından sonra Çerkezköy Organize Sanayinde fabrikaların çalışmaya başlamasıyla birlikte burada yaşayanlar işçi olarak çalişmaya başladı. Yıllar geçtikçe kurulan fabrikaların sayılarının artmasına paralel olarak Kapaklı'da çalışan sayisi da artış gösterdi. 6 Aralık 2012 tarihinde be§ tane köy ve bir belde Kapaklı'ya bağlanarak Kapaklı'nın yeni mahalleleri oluştu. Daha önce köy statüsünde olan Uzunhacı, Karlıköy, Bahçeağıl, Yanıkağıl ve Pınarca mahallelerinde yerel halkın büyük bir çoğunluğu, yaklaşık 5000 kişi tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlarken. Kapaklı merkez mahallelerinde ve Karaağaç Mahallesi'nde yaşayanların büyük bir çoğunluğu sanayi kuruluşlarında çalışarak geçimini sağlamaktadırlar.

1234 ha alana kurulu olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinin büyük bir kısmı Kapaklı İlçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Burası Türkiye'nin en büyük ve en köklü sanayi bölgelerinden biridir, istanbul'a yakınlığı ve geniş ulaşım imkanları nedeniyle ( TEM Otoyolu, Çerkezköy Tren yolu, Tekirdağ Limanı, Çorlu Havalimanı, Istanbul Havalimanı) sürekli gelişme göstermektedir. Burada 321 sanayi parselinde 284 firma üretim ve inşaat halindedir. Buradaki firmaların 29'u yabancı ülke yatırımlarına aittir. 321 parselin dışında 3000 m2 nin altında 39 küçük parsel ve parsellerde üretim yapan 23 firma mevcuttur.
Ayrıca Karaağaç mahalle sınırlanmız içinde yeni kurulan ıslah OSB alanımızda da 35 adet parselde bazıları inşaat bazıları faal durumda fabrikalar mevcuttur. Islah OSB'den normal OSB'ye geçiş çalışmaları devam etmektedir. Hem ıslah OSB de hem de Çerkezköy OSB alanındaki çeşitli büyüklükteki bu firmalarda yaklaşık 60.000 kişi çalışmaktadır. Bölgemizde bulunan farklı ölçekteki sanayi kuruluşlarının çoğunluğu Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarındandır. 2013 yılında açıklanan Türkiye'nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşunun 20 tanesi, ikinci 500 büyük kuruluş listesinin 14 tanesi bölgemizde yer almaktadır. Ayrıca 2013 yılında açıklanan Türkiye'nin büyük 1000 ihracatçı firması listesinde bölgemizden 24 firma yer almaktadır. Bu sanayi kuruluşlarının büyük bir kısmı Dünya'nın çeşitli ülkelerine ihracat yaparak hem bölge ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamaktadırlar. Her geçen gün sanayi kuruluşlarının sayısı artmakta ve buna bağlı olarak çalışan sayisi da artış göstermektedir.


Misyonumuz

Birlikte Yönetim İlkelerini uygulayarak , katılımcı , şeffaf , mükemmeliyetçi bir bakış açısıyla teknolojik ve bilimsel metodların , ışığında öncü ve örnek belediyecilik hizmetleri sunmak.

Künye

Belediye Başkanı : İrfan MANDALI

Başkan Yardımcıları

: Halil İbrahim ERKAN

: Serpil SEVGİ

: Adem SEKMEN

: Nurcan SÖNMEZ

: Metin MARANGOZ

Danışmanlar :

Başkan Danışmanı : Veli ÇEKEN

Basın Danışmanı : Kudret CANBAZ

Basın yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili :
Ayşegül ÖLKE

Mali Hizmetler Müdür Vekili :
Nurcan SÖNMEZ

Temizlik İşleri Müdür Vekili :
Hüseyin ŞAHİN

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdür Vekili :
Meltem AĞIR

Emlak ve İstimlak Müdür Vekili :
Semih SÖNMEZ

Fen İşleri Müdürü :
Abdullah Çakmak

Zabıta Müdür Vekili :
Seyit AHMET AKKUŞ

İmar ve Şehircilik Müdür Vekili :
Selim PEKTAŞ

Yazı İşleri Müdür Vekili :
Hasan İBİLİ

Sağlık İşleri Müdür Vekili :
Serbülent OKUYAN

Spor İşleri Müdürü :
Hüseyin ŞAHİN

Belediye Avukatları :

Gülden AĞIRMAN

Evlendirme Memuru :

Esra ENGİN USANMAZ



Adres: İnönü Mahallesi Eski Cami Caddesi No:4-6, 59001 Tekirdağ
Telefon: 444 80 59
rt.leb.ilkapak@aydemlaysos


Çalışma Saatleri

Pazartesi: 08:00 - 17:00
Salı: 08:00 - 17:00
Çarşamba: 08:00 - 17:00
Perşembe: 08:00 - 17:00
Cuma: 08:00 - 17:00


ilgili aramalar: kapaklı belediyesi e imar, kapaklı belediyesi su kesintisi, tekirdağ kapaklı belediyesi hangi parti, kapaklı nöbetçi eczane, kapaklı belediyesi kent rehberi, kapaklı haberleri, tekirdağ kapaklı belediyesi emlak vergisi, kapaklı belediyesi ortaokulu
Kapaklı Belediyesi'nin yakınındaki benzeri yerler
Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 23 km Yalçın Tatar dolgu için gittim. Çürükleri temizlemeden üstüne dolgu yapmış .Dolgu hem...
Ergene Noterliği Ergene Noterliği 23 km Babasının hayrına bu işi yapıyormuş gibi davranan, gelenler bana muhtaç bakışına sahi...
Ergene Belediyesi Ergene Belediyesi 24 km Bugün Ergene belediyesine arsamizin vergisini odemek ve bazi seyler sormak icin istan...
Ergene Belediyesi Ergene Belediyesi 24 km Ailemle Velimeşe misafirliğe gittik düğün salonun PTT'nin yanında lavaboya çocukları ...
Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 43 km Hem pis hem kokan nalet bir yer çocugunuzu burada okutmayin çok kötü bir yer
Tekirdağ Namık Kemal Araştırma Hastanesi Tekirdağ Namık Kemal Araştırma Hastanesi 49 km Radyoloji bölümü ve randevu sistemi hariç çok sessiz sakin bir hastane, doktorların &...
Namık Kemal Üniversitesi Namık Kemal Üniversitesi 50 km Ahh keşke açık olsa da şenlikler başlasa... konserler izlesek....
Tekirdağ Ticaret Meslek Lisesi Tekirdağ Ticaret Meslek Lisesi 51 km Okulumuz Tekirdağ'da Merkezdeki tek Ticaret Lisesidir. Okullar bölgesi olarak adlandı...
Süleymanpaşa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Süleymanpaşa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık... 52 km insanlar güler yüzlü ve çok yardım sever.
T.C. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri DB T.C. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İ... 53 km T.C. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
İmar Ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı İmar Ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı 53 km Adres yanlış, taşınmış buradan. Düzeltilmesi gerekiyor
Trakya Kalkınma Ajansı Trakya Kalkınma Ajansı 53 km T.C. Trakya Kalkınma Ajansı Resmi Facebook Hesabı
TESKİ-Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü TESKİ-Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Ge... 54 km BU BÖLGEYE YATIRIM YAPACAK, BURAYA TAŞINMAYI DÜŞÜNENLERİN DİKKATİNE. Yaklaşık 2 sened...
Nurettin Ekmekçioğlu Ilkokulu Nurettin Ekmekçioğlu Ilkokulu 54 km Eğitim ve Öğretimin en iyi şekilde yapılacak konuma gelen,okul, çevre halkın ilgisiyl...
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü 54 km Geçen sene evimin üst katına hırsız girmiş diye bildirimde bulundum. Beni yalancı yer...
Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü... 54 km Marmara denizi ve Karadeniz'e kıyısı bulunan Tekirdağ ili; Türkiye'de iki denize kıyı...
Tekirdag Halk Egitim Merkezi Tekirdag Halk Egitim Merkezi 54 km 2 saattir arıyorum telefonları açmıyolar geçen gün kendim geldim oraya telefon çaldı ...
Bu İçeriğe Yorum Yap