facebooktwitterpinterest

Edirne Belediyesi adresi, iletişim bilgileri

Hakkında

Edirne Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 0 284 214 80 62

Hikayemiz

Edirne Belediyesinin icratlarını duyurmak icin Edirne sevdalıları tarafından açılmıştır.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI HAMDİ SEDEFÇİ KİMDİR?


--------------------------------------------------------------------------------

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi 1950 yılında Edirne'de doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Edirne'de tamamlayan Sedefçi 1976 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

1989 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde Edirne Belediye Başkanlığı'na seçilen Sedefçi, 1994 yılındaki seçimlerde de ikinci kez kazanarak bu görevine devam etti.

1999 yılındaki seçimi kaybeden Hamdi Sedefçi, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde CHP'den üçüncü kez Belediye Başkanlığına seçildi.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde dördüncü kez Edirne Belediye Başkanlığı görevini kazanmıştır.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI - İDARİ ŞEMA
Belediye Başkanı
Hamdi SEDEFÇİ
*Yazı İşleri Müdürlüğü
*İç Denetçiler
*Mali Hizmetler Müdürlüğü
-Destek Hizmetleri Birimi
-Bilgi İşlem Birimi
*Özel Kalem Müdürlüğü
-Nikah Memurluğu
*İtfaiye Müdürlüğü
*Zabıta Müdürlüğü
-Koruma ve Güvenlik Birimi
-Zabıta Trafik Denetleme Amirliği

--------------------------------------------------------------------------------
Başkan Yardımcısı
Nihan AKDERE
*Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
*Emlak ve İstimlak Müdürlüğü
*İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü
*İmar ve Şehircilik Müdürlüğü
-Etüd Plan ve Proje Birimi
-Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu
-Unesco Dünya Kültürel Mirası Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi Alan Yönetimi
Park ve Bahçeler Müdürlüğü
*Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
-Protokol Evi
-Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Birimi

--------------------------------------------------------------------------------
Başkan Yardımcısı
Ertuğrul TANRIKULU
*Fen İşleri Müdürlüğü
-Makine İkmal Bakım ve Onarım Birimi
*Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü
-Terminal Birimi
*Veteriner Müdürlüğü
-Sağlık İşleri Birimi
-Mezarlıklar Birimi
-Halk Sağlığı Birimi
-Sokak Hayvanları Barınağı Birimi
*Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü
Hal Müdürlüğü
*Temizlik İşleri Müdürlüğü
-Çevre Koruma ve Kontrol Birimi
*Hukuk İşleri Müdürlüğü
--------------------------------------------------------------------------------
BELEDİYE BİNASI TARİHÇESİ

Saraya bağlı Osmanlı Devleti yönetimi, yerel sorunların giderilmesinde büyük güçlüklerle karşılaşmaktaydı.
1800'lü yılların başında Avrupa devletleriyle ilişkilerini güçlendiren Osmanlı Devleti, burada kent yönetiminde kendisi için yeni bir model olan belediye teşkilatı ile tanıştı.
1854 yılında, İstanbul Beyoğlu altıncı dairesinde, meclis üyeleri arasında yabancı uyrukluların da bulunduğu ilk belediye teşkilatı oluşturuldu ve belediye hizmetlerinin verilip verilemeyeceği denendi.
Bilindiği kadarıyla müstakil olarak belediye teşkilatı Edirne'de kuruldu. Edirne Belediye Başkanlığı, 1867 yılında Vali Hurşit Paşa zamanında, vilayet dahilinde olan şehir ve kasabalarda teşkil olunacak Daire-i Belediye Meclislerinin düzenleme şekli ve memurlarının görevleri hakkındaki kanuna uyularak kurulmuştur.
Edirne'nin ilk belediye başkanının kim olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Ancak kaynaklar ilk belediye başkanı olarak 1867 - 1871 yılları arasında görev yapan Hayri Efendi'yi göstermektedir. Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, belediyenin kurulduğu yıllarda hizmet verebilecek bir binası bulunmamaktaydı. Bu nedenle, belediye teşkilatı hizmetlerini bir süre şimdiki tümen binası yerinde bulunan Halilpaşa ve gümrük hanlarında sürdürmüştür.
Zaman içinde, Edirne Belediyesi'nin, şimdiki hizmet binasının bulunduğu alanda iki katlı bir binaya taşındığı, ancak bu binaların hangileri olduğunun bilinmediği de kaynaklardan edindiğimiz bilgiler arasındadır.
Edirne Belediye Binası'nın inşaatına ait ilk girişim, belediye teşkilatının kuruluşundan tam 31 yıl sonra yani 1898 yılında belediye başkanlığına seçilen Cezzar Dilaver bey tarafından yapılmıştır. 1898 yılında temeli atılan şimdiki Edirne Belediye Başkanlığı binası, iki yıl sonra 1900 yılında tamamlanmıştır. Projesi, Edirne Harbiye Okulu'nda öğretmen olup, aynı zamanda belediyenin mühendisliğini de yapan Nazif Akanlar tarafından çizilen belediye binası, bilindiği kadarıyla 5000 liraya mal olmuş ve paranın tümüne yakın kısmı Edirne halkından varlıklı kişilerin katkılarıyla sağlanmıştır. Aynı yıllarda Kaleiçi semtinin imar planını hazırlamış olan Nazif Akanlar'ın, mevcut su yollarının iyileştirilmesi ve yeni tesisatın yapılmasında üstün gayretleri olmuştur.
Kaleiçi imar planı haritası halen belediyemizde muhafaza edilmektedir.
Belediye binası, konum olarak tarihsel çekirdek diye tanımlayabileceğimiz, Eski Cami, Üç Şerefeli Camii ve Selimiye Camii üçgeninde, kenti ikiye bölen Talatpaşa asfaltının kuzeyinde yer almaktadır.
Kendinden önceki yapılara saygılı, çağının gereksinimlerine yanıt verecek niteliklere sahip aynı zamanda yönetim binası olduğunu hissettiren mimarisiyle, Edirne Belediye Binası kentteki anıtsal yapılar arasındaki yerini almıştır.
Doğu - Batı ekseninde simetrik olarak planlanmış kare plan etkisi, orta kısımların ifadeli çıkmalarıyla bozulmuştur.
ÖZELLİKLERİ:
Yığma yapı tekniği kullanılarak bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere üç katlı inşa edilmiştir.
Mimar Sinan Caddesi yönünden girilen binanın ön cephesinde kemerle sonlanan yüksek pencereleri, belediye yazısı ve hitap balkonu çarpıcı mimari öğeler olarak tanımlanabilir.
6 mermer merdiven ile ulaşılan ahşap giriş kapısı açıldığında, özgün planı ve estetiği ile sizi üst kata ulaştırılacak 33 adet ahşap merdivenle karşılaşırsınız.
Merdivenin iki yanında önde iki adet ahşap dolap, arkada iki adet beyaz çini soba oldukça etkileyicidir. Giriş katında sağ kolda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü odası, tuvalet; girişte sol tarafta İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü, Yazı İşleri Müdürü odası ve santral birimi bulunmaktadır. Arka kısmında nikâh salonu yer almaktadır. Bu katta, girişin sağında ve solunda iki adet yağlıboya tablo bulunmakla birlikte, sağda Yazı İşleri Müdürlüğü personeli ve solda İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü personelinin odaları bulunmaktadır.
Ahşap merdivenlerden çıkılarak ulaşılan başkanlık katında asılı görkemli avize, ışıltısı ile göz kamaştırmaktadır.
Kabul holünün solunda başkanlık makam odası, tuvalet ve encümen odası, sağında ise başkan yardımcısı odası, bilgisayar odası ve Atatürk Odası bulunmaktadır.
Meclis toplantıları yine bu katta bulunan meclis salonunda yapılmaktadır.
Bu mekânın duvarlarında geçmişten günümüze tüm belediye başkanlarının fotoğrafları yer almaktadır. Salonun ısıtılması için kullanılan 2 adet renkli çini soba da, salona ayrı bir estetik değer katmaktadır. Belediye meclis salonunda bulunan avizeler ve binanın girişi ile üst kattaki odalarında yaralan tablolar çok değerlidir.
TABLOLAR:
Edirne Belediye Başkanlığı binasını yaptıran Dilaver Bey sanatsever bir kişi olduğundan, bu tabloların bir bölümünü sipariş vermiş, bir bölümünü de ünlü ressam Hasan Rıza'nın paha biçilmez tablolarından satın alarak, hem odaları dekore etmiş, hem de belediyeye böyle eşsiz bir koleksiyon kazandırmıştır.
Hasan Rıza'nın “Osmanlı'nın Rumeliye Geçişi” isimli tablosu, restorasyon amacıyla iki yıl önce Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na gönderilmiş olup, onarımı tamamlanan tablo, belediye binasındaki yerini tekrar almıştır.
ATATÜRK ODASI:
Ulu Önder Atatürk, 21 - 25 aralık 1930 tarihleri arasında Edirne'ye yaptığı ziyaretleri sırasında belediye binasında kendisine ayrılan ve şu anda adına düzenlenen “Atatürk Odasında” kalmıştır. Belediye meclis salonu yanında bulunan oda 1978 yılında, dönemin belediye başkanı Güngör Mazlum tarafından düzenlenmiş, tüm eşyalar aynen muhafaza edilerek halkın ziyaretine açılmıştır.

Edirne Belediye Başkanlığı binası, işgal yıllarında bazı devlet adamlarının konaklamak için tercih ettikleri yer olmuştur. Bulgar işgali sırasında, Bulgar Kralı Ferdinand belediye binasında konaklamıştır. Bu süre içinde belediye hizmetleri sanat okulunda sürdürülmüştür. Yunan işgali sırasında da Yunan Kralı Konstantin belediye binasında kalmıştır. Sultan Mehmet Reşat da 1910 yılında Edirne'ye yaptığı ziyarette de aynı mekanı kullanmıştır. Edirne Belediye Başkanlığı Binası, inşa edildiği yıllarda, şuandaki bahçesi ve bu bahçe içinde Kamulaştırma Müdürlüğü ve üst katında da İmar ve Şehircilik Müdürlüğü hizmet vermektedir.
Belediye Binasının arka tarafında ki binanın alt katında Basın Yayın Müdürlüğü, üst katında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü hizmet vermektedir. Bu binanın yan tarafında ki bina da Zabıta Müdürlüğü hizmetine devam etmektedir.
1911 yılında belediye binasının yanındaki evler ve önündeki dükkanlar kamulaştırılmış, batı yönündeki küçük bahçe genişletilerek, güneyine o zamanın Sağlık Müdürlüğü Binası inşa edilmiştir.
--------------------------------------------------------------------------------


Adres: Mimar Sinan Caddesi 22100 EDİRNE, 22000 Edirne


Edirne Belediyesi'nin yakınındaki benzeri yerler
EDİRNE KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ EDİRNE KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ 105 metre 11 12 Mayis 2019 tarihnde oglumun yemin töreni icin izmirden Edirneye gittik.Adres...
CHP Edirne Merkez İlçe Örgütü CHP Edirne Merkez İlçe Örgütü 289 metre Malesef Edirne çok geri kalmış,yollar köy yolundan beter ,caddeler dar ,sokak köpekle...
Edirne Valiliği Edirne Valiliği 344 metre Edirne Valiliği
Edirne İl Müftülüğü Edirne İl Müftülüğü 386 metre Müftümuz edirneye çok yakışıyor maşeAllah...
T.C. Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği T.C. Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği... 386 metre T.C. Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği, ülkemizin Balkanlar'a ve buradan da Bat...
Edirne İl Müftülüğü Edirne İl Müftülüğü 414 metre Müftümuz edirneye çok yakışıyor maşeAllah...
Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Edirne İl Sağlık Müdürlüğü 1 km Edirne İl Sağlık Müdürlüğü
Edirne Toki Derneği Edirne Toki Derneği 1 km Amaç:TOKİ Sitelerinin sorunlarını çözmek, ihtiyaçlarını gidermek,çevresini güzelleşti...
Edirne Muharip Gaziler Derneği Edirne Muharip Gaziler Derneği 1 km Gaziler parkı içinde bulunan, güzel yer
GSB Edirne Gençlik Merkezleri GSB Edirne Gençlik Merkezleri 1 km Ücretsiz farklı yaş gruplarına hitap eden etkinlikler kurslar mevcut
T.C.Edirne Belediye Başkanlığı T.C.Edirne Belediye Başkanlığı 2 km Edirne tarihi mekanları, selimiye camisi,müzeleriyle mükemmel belediyenin açmış olduğ...
Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlü... 2 km Misafirhane olarak düşünmemek gerekir, sporcuların toplu olarak kalabilecekleri bir m...
DSİ 11. Bölge Müdürlüğü Edirne DSİ 11. Bölge Müdürlüğü Edirne 2 km Çok değerli ve güzel bir yer. Devlet gözü gibi bakmalı ama ne yazık ki bakımsız…...
Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl ... 2 km Allah devletimize zeval vermesin, muhteşem çalışan kurumlar.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Edirne Ticaret ve Sanayi Odası 2 km Düzgün bir bina düzgün bir kuruluş
Edirne Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Edirne Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi 2 km Rezil bir yer sıkıştıklarında fakülteye gidin demekten başka bir şey bilmeyen çalışan...
Yorumlar
Edirne tarihi mekanları, selimiye camisi,müzeleriyle mükemmel belediyenin açmış olduğu cafe ve tatlilari uygun yeri güzel
Eski belediye binası. Kapısını büyük bir suntayla kapatmışlar. Sanırım şuan kullanılmıyor. Akibetiyle ilgili bilgi alamadım. Bu bina çok iyi konumda, umarım faydalı bir iş için kullanılır.
Her yer sinek kaynıyor şehrin her tarafının ilaçlanması kanalizasyonların düzeltilmesi bozuk yolların Çukurlu yolların düzeltilmesi gerekiyor bu nasıl iştir yahu hiç mi çıkıp gezmıyorsunuz bu şehirde yaşamıyor musunuz acaba? akşamları durulmuyor her tarafımızı sinekler böcekler ısırıyor… Edirne belediyesi olarak lütfen yapmamız gerekeni vatandaşın sağlığı sıhhati için yapın..
Haftasonu Bir otobüs dolusu öğretmen arkadaşlarla Edirneye gezmeye gittik. Kakava şenliklerinde de sonunu yakaladık. Birçok tur otobüsü, kalabalık.... RAHATSIZ OLDUĞUMUZ DURUM. Öngörülü olup sağa sola portatif WC konulabilirdi. Sağlık müzesi, Sarayiçi bölgesinde bulunan WC ler iğrençti. Ne temizleyen birisi vardı ne de şikayet iletebileceğimiz bir büro. Çarşı içi aynı şekilde. Bütün insanlar kızarak söylenerek geziyorlar. Bu temel ihtiyaç için çözüm üretmek zor olmasa gerek... Saygılar
Tarihi Kırkpınar güresleri için ilk defa bu sena Edirneye geldim.Musabakalarin düzenlendiği alanı görünce hayal kırıklığına uğradım.Tribun koltukları eskimiş pislik içinde.Tuvaletler yetersiz ve inanın köy tuvaletlerinden daha eski ve pis.Alanda barkavizyon yok diycem organizasyonu duzneleyenlerin sorumsuzlugundan oraya gelene kadar o kadar eksiklik var ki.Yaziklar olsun tüm sorumlulara
Yazık size belediye başkanım yol geçen hanı yapmışsınız ama tarihi kültürel miraslarımızı korunmamışsınız ne o meriç'in hali tarihi köprü hala kullanılıyor durumda pislik içinde çevresindeki kafeler keza gene öyle bu mu belediyecilik bu mu siz siyasi parti belediyesi olarak böyle çalışmazken biz siyasi partimizin nasıl yükseltebiliriz
Çevreyi kirleten veya kaldırım işgali yapan bir esnafı belediyeye şikayet ederseniz esnafın yanında olduklarını söyleyip bir dayak atmadıkları kalıyor. Kesinlikle bir sonuç alamıyorsunuz. Bozuk kaldırımlardaki görme engelliler için yapılan taşları o kadar bozuk ki keşke hiç olmasaydı dedirtiyor. Görme engellilerin ölümüne bile sebep olabilecek bu durumla ilgilenmiyorlar.
Tarihi ve eserleri paha biçilemez olan bir şehrin sahipsizliğini görmek gerçekten çok kötü. Gittiğiniz her yerde çöp var. Şehrin hemen hemen tüm yolları bozuk. Şehir merkezinin her yeri kırık dökük. Muradiye Camii'nin düzgün bir yolu yok ve pislikten yürünmüyor. Büyük heveslerle geldiğimiz şehirde hizmet anlamında büyük hayal kırıklığına uğradık. Sevgilerle.
18 kasım 2019 pazartesi edirne’yi ziyaret ettim.şehrin tarihi,turistik noktalarını gezmeye çalıştım.dönüşte şehrin istanbul çıkışında istasyon mahallesindeki kipa avm bin önündeki yolun hemen bitişiğindeki yolun bir parçası gibi gözüken otoparka arabamı park ettim.alışveriş ve yemek işini hallettikten sonra arabanın yanına döndüğümde,arabayı park ederken görmediğim adamlar çakal sürüsü gibi misafirlerimin ve benim yanıma üşüşerek otopark parası istediler.otopark olduğu iddia edilen yerin giriş yönünde ücretli otopark olduğuna dair bir ibare yok.ortalıkta otopark görevlileri de yoktu park ederken.benzer durum eski cami arkası kervansaray oteli yanında da gözlemlenmişti tarafımca.bunu belediye, edirne spor adına yaptıklarına yormuştum ve kendimi fazla kötü hissetmemiştim. en son kipa yanındaki otopark olayında ben,”otopark nerede,kim işletiyor vs. “ sorularını sorunca mesele anlaşıldı.tesadüfe bakın ki belediyenin ihale verdiği soy ismi "derebeyi" olan biri işletiyormuş burayı.155 i aramamız gerektiği söylendi.hatta çıkan polis “bu noktadan çok şikayet alıyoruz araştırdık maalesef belediye orayı "x" tarihine kadar malesef memurun söylediği tarihi aklımda tutamadım kiraya vermiş” dedi. “şimdi parayı adamlara verin belediyeye değil valilik ve adli makamlara şikayette bulunun “dedi. belediyeden çözüm üretemezsiniz eklemesini de polis memuru yaptı. edirne belediyesini aradım şikayetlerimi ilettim ... 1- halka ait bir alanı neden derebeyine verdiniz...? 2- madem verdiniz neden adam gibi işletilmiyor otopark? ben santral görevlisiyim diyen belediye çalışanı nedense polis memuru kadar ihalenin ne zaman hangi tarihe kadar kime verildiğinden haberdardı polis memuru kadar. demek ki çok şikayet oluyor ki biliyor... memleketin şehirlerinin halka ait alanlarının derebeyliklere nasıl peşkeş çekildiği bilinsin istiyorum. şahsım adına daha benzer durumu istanbul dada yaşamış ve belediyeye şikayette bulunmuştum.
Edirne belediyesi hayaletleri ile meşhur.. geceleri bekçileri uzun süre kovaladı..Belediye baskanlarida hayalet gibi.. çiçek dikmekten başka bişi yapamıyorlar ve devlet para vermesigi için atıl..oysa Edirne M2 ye en fazla tarihi eser düşen 2 dünya kendi.. diğeri Floransa ...yinede Edirne süper.bir yer ama.biraz para ve iyi belediyecilik ile dünya şehri haline gelir..ne diim...
Bu İçeriğe Yorum Yap