facebooktwitterpinterest

Çukurova Göz Hastanesi adresi, iletişim bilgileri

Çukurova Göz Hastanesi

Hakkında

göz sağlığında güven

Hikayemiz

Göz tansiyonu-Glokom

Göz tansiyonu olarak da bilinen glokom tedavi edilmediği takdirde sinsice görme sinirini harap ederek geri dönüşümsüz görme kaybına yol açabilen bir hastalıktır. Daha çok 40 yaşın üzerindeki kişilerde görülen göz tansiyonu bazen gençlerde ve bebeklerde dahi görme kaybının nedeni olabilmektedir. Hastalık büyük ölçüde kalıtsal fakat ileri yaş, ailede göz tansiyonu, sigara kullanımı, yüksek veya düşük kan basıncı, miyopi, şeker hastalığı, migren, göz yaralanmaları, uzun süren kortizon tedavisi gibi glokom riskini artıran faktörlerin varlığında daha sık göz tansiyonu ölçümü yaptırılmalıdır. Göz tansiyonu ölçümünde hava püskürtmeli (air-puf) veya aplanasyon (damlalı) cihazları kullanılır. Gerekli görüldüğünde görme alanı, sinir tabaka analizi, OCT, HRT cihazlarıyla sinir hasarının miktarı ve takibi yapılır. Glokom tedavisinde sıklıkla medikal (ilaçlı) tedavi uygulanır.

Bazı türlerinde ek olarak cerrahi tedavi gerekebilir. Yeni ilaçlar sayesinde günde sadece bir defa damla kullanarak başarıyla tedavi olanların oranı gittikçe artmaktadır. Tedavi uzun sürelidir ve göz doktorunun bilgisi olmadan göz tansiyonu için verilen damlalar kesinlikle bırakılmamalıdır. Görme alanı merkezden değil de çevreden itibaren dağıldığı için kişi göz tansiyonunun verdiği zararı oldukça geç fark edebilir.

Eximer Laser

Gözde kırma kusurlarının düzeltilmesinde kullanılan Eximer lazer cihazları 193 nanometre dalga boyunda ultraviole ışın yayan argon florid gazını kullanarak işlemektedir. Eximer laser ile yapılan refraksiyon cerrahileri uygulanan tekniğe göre LASİK, LASEK, İNTRALASE, WAVEFRONT veya ZYOPTİX destekli LASİK, PRK gibi farklı isimler almaktadır. Uygun derecelerde myopi, astigmat, hipermetropisi olan, sosyal veya mesleki nedenlerle gözlük, kontak lens kullanmak istemeyen kişiler Eximer laser için adaydır. Laser uygulanacak kişiler detaylı göz muayenesi, kornea kalınlığı ve topografi (ORBSCAN) ölçümü, göz tansiyonu, pupillometre ölçümü, gözyaşı miktarı tayini, sistemik hastalık veya ilaç kullanımı tespiti yapıldıktan sonra belirlenir. Glokom, diabetik retinopati, kuru göz, ilerleyici kırma kusuru, keratokonus, enfeksiyon, isotretinoin, amiadoron kullanımı, bazı cilt ve sistemik hastalıkların varlığında Eximer laser uygulanmamalıdır.
Geniş göz bebeği olanlarda da Eximer laser sonrası daha fazla ışık saçılmaları gibi şikayetleri olabilir. Bu kişilerin gece araba kullanırken görüş mesafeleri ve konforları oldukça azalabilir. Eximer laser uygulanabilecek kişiye uygun teknik belirlenir, hasta bilgilendirilir. İşlem süresi her iki göz için 5 dakika olup damla anestezisi ile yapılır. Uygun kişilerde güvenlidir.

Şaşılık

Şaşılık ya da göz kayması her iki gözün görme akslarının paralelliğini kaybederek farklı yönlere bakmasıdır. Sık görülür, yaklaşık çocukların %4'ünü etkiler; ancak erişkinlerde de gelişebilir. Şaşılık olduğunda kişi bir gözü ile düz ve istediği yere bakarken diğer göz içe, dışa, yukarı ya da aşağı doğru kayabilir. Her iki gözle istenen noktaya bakılırken beynin görme merkezinde bu iki görüntü birleşerek tek ve üç boyutlu olarak algılanır. Gözde kayma olduğunda ise beyinde iki farklı görüntü ortaya çıkacağından, beyin kayan gözden gelen görüntüyü baskılar, bu da derinlik hissinde ve görüşte azalmaya (ambliyopi-tembellik) neden olur. Yaşamın ilk birkaç ayında görmenin hızla geliştiği dönemde; gözlerin arayıcı hareketleri, kısa süreli içe ya da dışa olan kaymalar normal kabul edilebilir fakat çevredeki objelere odaklanmanın yapılabildiği 6. aydan sonra olan kaymalar şaşılık belirtisidir. Ayrıca katarakt, göz tümörleri yada nörolojik hastalıklar da kendilerini şaşılık ile gösterebileceğinden fundus incelemesini de içeren ayrıntılı bir göz incelemesi yapılmalıdır. Şaşılık göz kaslarına yapılan cerrahi müdahale ile kolayca düzeltilebilir. Kaymanın cerrahi düzeltilmesi kadar az gören gözün tedavisi de oldukça önemlidir. Çünkü ambliyopi (göz tembelliği ) erken yaşta tedaviyle önlenebilir.

Retina hastalıkları

Retina göz içinde görüntünün algılanmaya başladığı tabakadır. Işığın görmeye dönüşmesi retinadaki fotoreseptör hücrelerin ışığı elektriksel uyarıya dönüştürerek optik sinir yoluyla görme merkezine ulaştırılmasıyla gerçekleşir. Retina muayenesinde sinir tabakanın kalıtsal hastalıkları, hipertansiyon ateroskleroz gibi damar hastalıkları, diabet (şeker hastalığı), Behçet hastalığı, dekolman - sinir tabaka ayrılması, çeşitli göz tümörleri, yaşa bağlı sarı nokta hastalığı gibi birçok patoloji erken dönemde saptanabilir. Retinanın daha geniş alanlarının görülebilmesi için pupilla genişletici damlalar kullanılır. Retinanın damarsal yapılarını incelemede ve sızıntı, kanama, ödem, damar tıkanıklıklarını tespit için fundus flörseinli anjiografi (FFA) uygulanır. Tümör veya sarı nokta (makula) bozukluğunda retina kalınlığını ölçmek için optik cohorens tomografi (OCT) etkin bir tanı yöntemidir. Kornea veya lensin opak olması nedeniyle retinayı değerlendiremediğimiz hastalarda ultrasonografi (USG) dekolman, tümör, göz içi kanama ve yabancı cisim tespitinde faydalıdır. Şeker hastalığına bağlı kanamalarda, dekolman ve damar tıkanıklıklarının tedavisinde argon laser fotokoagulasyon (retina lazeri) uygulanır. Retina hastalıklarının takibi ve tedavisi kalıcı görme kayıplarını önlemek için oldukça önemlidir.

Katarakt

Katarakt saydam olan göz merceğinin ilerleyici şekilde opaklaşarak görme miktarında azalmaya yol açtığı bir göz hastalığıdır. Katarakt tedavi edilebilir körlük nedenlerinin başında gelir. Oluşum sebepleri göz önüne alındığında doğumsal, travma ile oluşan, ikincil erken oluşan (şeker veya tiroit hastalığına bağlı), jüvenil(gençlik tipi) ve senil (yaşa bağlı) tipleri mevcuttur. Hastaların tümünde ortak şikayet görme azalması ve bulanık görmedir. Katarakt genellikle bir yaşlılık hastalığıdır, fakat her yaş grubunda özellikle bebeklerde dahi görülebilmektedir. Katarakt oluşumunun önlenmesinde henüz başarılı olunamamıştır ve cerrahi tedavi tek seçenektir. Uygulanan cerrahi ekipmanları ve yöntemleri çok geliştiği için fakoemülsifikasyon yöntemiyle artık damla anestezisi altında dakikalar içerisinde, dikişsiz olarak katarakt operasyonu yapılmaktadır. Kişinin kırma kusurunu düzeltici özel merceklerle varolan miyop veya hipermetrop da aynı işlem esnasında düzeltilir. Mercekler dikişli katarakt ameliyatında kullanılanlardan farklı olarak 1 mm'den implante edilebilir. Ameliyat sonrası görme klasik cerrahiye göre çok daha net ve iyileşme daha hızlı olur. Katarakt operasyonu sonrası görmeyi iyileştirmek ve enfeksiyon oluşmasını önlemek için bir süre damla kullanmak gereklidir.

Göz kapağı hastalıkları

Göz kapaklarının görevi gözü dış etkilerden korumaktır, kornea ve konjonktivayı nemli tutmaktır. Ptozis göz kapaklarından biri veya her ikisinin birden düşmesini tanımlar. Ptozis kapakların hemanjiom, tümör gibi kitlesel lezyonları, sinirsel hastalıklar ve kas zayıflığından dolayı ortaya çıkabilir. Tiroid hastalarında göz kapaklarında gerilme, kapak aralığında genişleme ve gözün öne doğru çıkması şeklinde kendini gösteren bir oftalmopati (tiroid oftalmopatisi) görülebilir. Kapaklardaki lezyonlar veya ptozis cerrahi müdahale ile düzeltilir.
Göz kapaklarında yaşla birlikte ortaya çıkan torbalanmalar ve cilt altında Xanthalezma denilen yağ birikintileri oluşabilir. Bu tür kusurların oküloplastik cerrahi müdahalelerle düzeltilmesi kapak anatomisinde fiziksel, kişide estetik ve psikolojik iyileşme sağlar. Müdahalenin boyutu küçük olmasıyla birlikte faydası büyüktür.

Gözyaşı kanalı tıkanıklığı

Gözyaşı kanallarında enfeksiyon veya anatomik darlık nedeniyle ortaya çıkan tıkanıklıklar göz yaşının sürekli dışarıya akmasın neden olur (epifora). Tıkalı gözyaşı kesesi mikropların üremesi için uygun bir ortam oluşturur abse gelişebilir. Cerrahi müdahale ile gözyaşı kanalının yeniden açılması gerekir. Dakriyosistorinostomi denilen bu cerrahi müdahale endoskopik veya eksternal olarak uygulanır. Başarı oranı tıkanıklığın seviyesine ve cerrahın becerisine göre değişir.

Çocuklarda göz hastalıkları

Çocuklarda göz bozukluklarının (şaşılık, göz tümörleri vs…) erken tespiti ve tedavisi ambliyopi (görme tembelliği) oluşmasını önleyeceğinden 1. ayda, 1. yaşta, 3. yaşta ve okul öncesi dönemde bilgisayarlı göz check-up yapılması oldukça önemlidir. Göz tümörlerinin bazı türleri ( örn retinoblastom) büyük oranda çocuklarda ortaya çıkar ve çok hızlı seyirlidir. Retina muayenesi ve gerekirse ultrasonografi muayenesi ile tespit edilmeleri kolaydır.

Adres: Yenibaraj Mahallesi, 8 Sok. No:15, 01150 Seyhan/Adana, Türkiye
Telefon: (0322) 225 94 94
rt.moc.zogavorukuc@ofni


Çalışma Saatleri

Pazartesi: 24 saat açık
Salı: 24 saat açık
Çarşamba: 24 saat açık
Perşembe: 24 saat açık
Cuma: 24 saat açık
Cumartesi: 24 saat açık
Pazar: 24 saat açık


ilgili aramalar: adana'da en iyi göz doktoru, Adana Göz Hastanesi, adana'da en iyi göz hastanesi, Adana Göz Hastanesi acili var mi, era göz hastanesi adana seyhan/adana, Era Göz Hastanesi Adana yorumlar, Adana Özel Göz Hastaneleri, Adana Göz Hastaneleri Devlet
Çukurova Göz Hastanesi'nin yakınındaki benzeri yerler
ADANA DEVLET HASTANESİ  (ADH) ADANA DEVLET HASTANESİ (ADH) 176 metre Ananemin kalça kemiği kırıldı ve bir ortapedi uzmanı gelip ilgilenmedi eve gönderdile...
Profesör Dr. Nusret Karasu Göğüs Hastanesi Profesör Dr. Nusret Karasu Göğüs Hastanesi... 439 metre Dr Nusret karasu göğüs hastanesi
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Özel Adana Ortadoğu Hastanesi 569 metre Çok pahalı
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Özel Adana Ortadoğu Hastanesi 593 metre Bir seferde 3 doktora gittik ve hüsrana uğradık hastane ortamı oldukca kalabalık ve b...
Başkent Üniversitesi Adana Uyg. ve Araşt. Merkezi – Seyhan Başkent Hastanesi Başkent Üniversitesi Adana Uyg. ve Araşt. Me... 1 km cooooook pagli ve halden anlamaz.
Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araşt... 1 km 27.07.2023 Perşembe Çocuk acile gittik ve polikliniğe yönlendirdiler. Muayene+Serum ü...
Özel Metro Hastanesi Özel Metro Hastanesi 2 km Güzel hastane
Özel Şifa Polikliniği Özel Şifa Polikliniği 2 km Gayet güzel ve hijyenik bir tıp Merkezi . Diş doktoru çok anlayışlı ve güler yüzlü . ...
Özel Doğuş Çocuk Hastalıkları Dal Merkezi Özel Doğuş Çocuk Hastalıkları Dal Merkezi... 2 km Telefon numarası yanlış
Aykut Sağlık Kabini Aykut Sağlık Kabini 2 km Şifa bulduğum tek adres Baldan tatlı hemşire hanımları ile harika bir yer
Adana Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Adana Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi 2 km Berbat lavabolarina kan tukurulmus kanlar kurumus film cekmeden dis tedavisine baslan...
Özel Venüs Polikliniği Özel Venüs Polikliniği 2 km Sağlığınıza önem verir.
Başkent Üniversitesi Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Başkent Üniversitesi Adana Sağlık Hizmetleri... 2 km Çukurova’mız için ve diğer illerimizden gelen hasta ve yakınları İÇİN doktorlarımız v...
Çukomed Görüntüleme Merkezi Çukomed Görüntüleme Merkezi 2 km Kaliteli ve hızlı hizmet sunan bir merkez.
Dr Murat BOZKIR Dr Murat BOZKIR 2 km Burası, Nivgöz Merkezi değil ki... Nivgöz 'ün adresi : Sümer Mahallesi Bülent Angın B...
Yorumlar
Kesinlikle gitmeyin!!! İki buçuk yaşındaki kızımı daha önce bir doktorda göz muayenesi yaptırdık ve hipermetrop teşhisi konuldu. Hem bu durumu netleştirmek hem de bundan sonraki kontrollerini yaptıracağımız güvenilir bir hastane ve doktor aradık ve bu hastaneye getirdik. Op.Dr.Ali Hakan Bilkay'a muayene olmak için girdiğimizde bundan önceki süreci anlattık. Ee neden buraya geldiniz ki gibi sözler söyledi. O doktor görünümlü kişi bizim zorlamamiz ile makine ile muayene etti. Biz bunun üzerine oradan çıktık ve yol üzerinde gördüğümüz başka bir göz merkezine girdik ve son derece memnun olduk. Ali Hakan Bilkay yüzünden bu olayları yaşadık. Herkes okusun ki bu para tuzağına kimse düşmesin. Kesinlikle tavsiye etmiyorum ve hakkımı ahirete bırakıyorum.
7 yıl önce (24-01-2018)
Abi sakın ha gitmeyin cukurava goz bes para etmez ablamin gozunde hic bir sey yokken 170tl aldilar para tuzagi haber yaptikları kadar var gitmeyin
7 yıl önce (11-12-2017)
Çok iyi bi yer çok iyi karsiliyolar ve çok uygun bir fiyata ve deneyimli doktorlar var tavsiye ederim
7 yıl önce (04-01-2018)
Harika bir hastane doktorları personelleri ilgili profosyenel doktorlar var herkese tavsiye ederim
7 yıl önce (04-01-2018)
Birçok uzman göz doktoru var. Muayene ve ilgi iyi. Bekleme salonu dar. Oldukça kalabalık. Park yeri var ama sabahları hariç dolu oluyor. Doktorlar 18.00 a kadar hasta kabul ediyor.
7 yıl önce (14-09-2017)
Bu İçeriğe Yorum Yap