facebooktwitterpinterest

Çanakkale Seramik Müzesi adresi, iletişim bilgileri

Çanakkale Seramik Müzesi

Hakkında

Çanakkale Seramik Müzesi resmi facebook sayfasıdır.
Müze, Ramazan ve Kurban Bayramlarının ilk günü ve 1 Ocak'ta kapalı olacaktır.

Hikayemiz

Adını geleneksel ve özgün seramiklerinden alan kentimizde seramiği yaşatmak ve geleceğe taşımak adına yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi.
Kentimizde seramiğin geçmişten günümüze olan yolculuğunun paylaşıldığı, varlığını kalıcı kılacağı ve geleceğe taşıyacağı bir mekanın yokluğu kent belleğinden seramiği siliyor muydu? Bu konuda soru soran ve yanıtını araya kentliler bir araya geldi ve uzun süren arama toplantı ve atölyelerin ardından kenti yeniden seramikle buluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş bir değeri günlük yaşamda yeniden var etmek için önermeler geliştirildi. Bu önermeler içinden çıkan Seramik Müzesi fikri üzerinde yoğunlaşıldı. Kentin önemli kültür varlıklarından biri olan Tarihi Er Hamamı Çanakkale Belediyesi’ne Seramik Müzesi için devredildi.

Bu amaçla Tarihi Er Hamamı’nda başlatılan restorasyon çalışmaları sürerken Çanakkale Kent Müzesi koordinasyonunda Çanakkale Kent Konseyi kolaylaştırıcılığında kentlilerinde katılımı ile müzecilik faaliyetleri de şekillendi ve planlandı. Restorasyonu bitmek üzere olan müzede geleneksel Çanakkale seramiklerinin yanı sıra hamam kültürüne de yer verilecek.



"DUYURU: Değerli ziyaretçilerimiz, müzemizi ziyaretinizde maske takmanız ve sosyal mesafe kurallarına uymanız önemle rica olunur. Sağlıklı günler dileriz."
Adres: Cevat Paşa Mahallesi Kaya sokak No:33-35 Çanakkale, 17100 Çanakkale
Telefon: +902862110130



ilgili aramalar: Çanakkale Seramik Müzesi, Çanakkale Seramik Müzesi Giriş ücreti, Çanakkale Seramik Müzesi nerede, Çanakkale Seramik atölyeleri, Kilitbahir Kalesi, Seramik Müzesi İstanbul, Geleneksel Çanakkale Seramikleri, Troya seramikleri
Çanakkale Seramik Müzesi'nin yakınındaki benzeri yerler
DÜM TEK A Atölye DÜM TEK A Atölye 1 km Düm teka atölyesi
MAHAL MAHAL 2 km Troya Kültür Derneğine bağlı, uzun süredir Çanakkale Bienalini gerçekleştiren muhteşe...
Anafartafk Anafartafk 3 km
Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür ve San... 7 km Gökhan Ünver Stand up gösterisi için Bandırmadan geldik. Kapıda bizleri görevli Pınar...
Yorumlar
Çanakkale Seramik Müzesi, binası eski bir hamamdan dönüştürülmüş güzel bir bina. İçerisinde geleneksel seramik örneklerini görebilir ve satın alabilirsiniz. Ayrıca müzenin hemen yanında bulunan seramik ötelyesinden değişik seramik ürünleri temin edebilirsiniz. Hediyelik olarak güzel ürünler mevcut. Çanakkale Boğaz Komutanlığı Tarihi Er Hamamı’nı, Seramik Müzesi olarak kullanılmak üzere, Çanakkale Belediyesi’ne devrini gerçekleştirdi. Uzun süredir kullanılmayan hamamın yeniden işlevlendirilerek müzeye çevrilmesi için rölöve ve restitüsyon projeleri hazırlanarak gerekli yasal onayların alınması ile restorasyon çalışmaları başlatıldı. 2013 yılında hizmete açılan müzenin sergi konseptinin ana hattı geleneksel Çanakkale seramikleri ile biçimlendirildi, arkeolojik – çağdaş ve endüstriyel seramiğin ise süreç içinde sergi programına eklenmesine olanak tanıyan bir program hazırlandı. Çanakkale Seramiklerini geleneksel usta çırak yöntemi ile öğrenerek yetişmiş ve halen üretim yapan ustaların üretim süreçleri de belgelenerek koleksiyona dahil edildi. Müze – Mekan kurgusunda seramik kültürünün yanı sıra hamam kültürünün de birlikte anlatımı hedeflendi, bu amaç ile grafik çözümler yanı sıra mimari okumalara olanak tanıyacak transparan sergi üniteleri oluşturuldu. Mekanın yalnız plan şeması değil, işlevsel izlerin yanı sıra bina içindeki sakin bezeme unsurlarının rahatlıkla görülerek, binanın da serginin bir parçası olmasına özen gösterildi. Binanın tarihçesi, hamam mimarisi ve Türk Hamam kültürü genel ifadeler üzerinden bilgi panoları ile anlatılırken, binanın askerler tarafından kullanım süreci imitasyon objeler ile desteklenerek sergiye dahil edildi.
Seramik müzesi denilen yapı eski bir hamam. Restore edilip seramik eserler ile zenginleştirilmiş. Üst katında ise süreli sergilerin yer aldığı bir galeri mevcut. Giriş ücretsiz.Ziyaret zamanıHafta içiBekleme süresiBeklemek gerekmiyorRezervasyon önerilirHayır
Çanakkale merkezde ücretsiz olarak gidebileceğiniz en güzel müzelerden biri. Herşeyden önce müzenin kendisi tarihi bir hamam olduğu için duvarlarda o eski dokuyu görebilmek güzel. Müze iki katlı, her katında kendine has tarz ve renklerde eserler görmek mümkün. Özellikle hamamın merkezinde bulunan su heykeli ve Çanakkalede görmeye alışık olduğumuz at başlı testileri görmenizi tavsiye ederim.
Çanakkale seramiği M.Ö 3000 Troya’nın ilk kuruluş yılları kadar eski dönem seramikleri ile bölgenin önemini göstermektedir. Yüzyıllar geçmesine rağmen Çanakkale seramiği üzerinde yaşamış ve birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipli yaptığı kadar kendine ait ve özeldir. Günümüzde eskiden askeri er hamamı olarak kullanılmış bir yapının içinde Çanakkale seramiğinin en güzel örneklerini bu müzede sergi alanlarında görmeniz mümkündür. Geldiğiniz de uğramanızı öneririm.
Güzel ,Çanakkaledeyseniz gidebilirsiniz.Arkada güzel bir bahçesi var . Kafeteryası da var ama yazları mı çalışıyor bilemedim. Mayısın başında kafeterya çalışmıyordu. 5 yaş çocuklar için kilden seramik etkinliği vardı .Okul gezileri de düzenlenebilir .Ziyaret zamanıHafta içiBekleme süresiBeklemek gerekmiyorRezervasyon önerilirHayır
Müzenin işleri ilginç, tarihi bir hamam içinde yer alması da çok keyifli. Ancak sergi tasarım elemanlarının ve envanterin elden geçirilmesi gerekli. Böyle kaliteli işlerin açıkta sergilenmesi de riskli.
Çok güzel müze eski bir hamam binasında içindeki eserler başarılı bina etkileyici mutlaka görülmeli
Bazı gördüğünüz eserlerin benzerlerini de alabileceğiniz bir satış bölümü bulunan keyifli müzeBekleme süresiBeklemek gerekmiyorRezervasyon önerilirHayır
Çanakkale il merkezinde 1905 yılında Er Hamamı olarak inşa edilen tarihi yapı Çanakkale Belediyesi’nin yaptığı restorasyon çalışmalarının ardından 2013 yılında “Seramik Müzesi” haline getirilmiş. Cevatpaşa Mahallesinde bulunan Seramik Müzesi’nde kentin seramik alanındaki önemli eserleri sergileniyor.Ücretsiz gezilebiliyor.
Hamamla seramik müzesini birleştirme fikri gerçekten harika bir düşünce o kadar ferah bir alan olmuş ki bayıldık.Ziyaret zamanıHafta içiBekleme süresiBeklemek gerekmiyorRezervasyon önerilirHayır
Bu İçeriğe Yorum Yap