facebooktwitterpinterest

Çağdaş Geri Dönüşüm adresi, iletişim bilgileri

Hakkında

Firmamız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisanslıdır. (Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Lisansı'na, Tehlikesiz Atıkları Toplama - Ayırma Belgesi'ne sahiptir.)

Hikayemiz

AFYON ÇAĞDAŞ GERİ DÖNÜŞÜM

Firmamız 1994 yılının Mayıs ayında 1500 m2 ’lik bir alanda faaliyete başlamıştır. Gelişen hayat şartları ve çoğalan ambalaj atıkları miktarını karşılamak için 2008 yılında Afyon Organize Sanayi Bölgesinde Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisimizin inşaatına başlanmıştır. Son teknoloji ile dizayn edilen 1073 m2 ‘lik kapalı alana sahip tesisimiz 2009 Şubat ayında geçici çalışma izni ile Afyon Çağdaş Geri Dönüşüm Toplama ve Ayırma Tesisi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Temmuz 2009 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylı Toplama Ayırma Tesisi ( TAT ) Lisansı ve Haziran 2012 tarihinde ise Tehlikesiz Atıkları Toplama Ayırma Belgesi alınmıştır. 2009 yılında Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile üç’lü sözleşmeler yapılarak Afyonkarahisar ili mücavir alanları içerisinde sorumlu olduğu bölgelerden ambalaj atıkları toplama ve ayırma işlerine başlanmıştır. Proje başarı ile yürütülmektedir.

Firmamız dünya üzerinde azalan enerji kaynaklarımızın bilincinde olarak kullanım sonrası tekrar dönüşümü mümkün olan ambalaj atıklarını geri dönüşüme kazandırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaç edinmiştir. Yaklaşık on yıllık bir bilgi birikimi ve tecrübenin sonucu, Afyonkarahisar ve çevre illerde yürütülmüş olan ilişkiler çerçevesinde kendini kanıtlamış bir firmadır.

Firmamız; Afyonkarahisar Çevre Hizmetler Birliği, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından onaylı Ambalaj Atıkları Yönetim Planı doğrultusunda mahallelerden, okullardan, üniversitelerden, hastanelerden, otellerden, kamu kurum ve kuruluşlarından, fabrikalardan, satış noktalarından ve diğer atık üreticilerinden toplanan ambalaj ve üretim atıkları, toplama ayırma tesisine getirildikten sonra çalışanlarımız tarafından ambalaj cinslerine göre ayrılarak preslenip geri dönüşüm sanayisine sevk edilmesi işlemlerini yürütüyor. Firmamız bünyesinde , geri dönüşebilen kağıt-karton, plastik (PVC, PE, PP, PS…v.b), cam, metal… gibi toprak altında uzun bir sürede yok olmadan kalan ve çevreye olumsuz etkileri olan ambalaj malzemelerini geri kazandırmak için çabalamaktayız.

24.08.2011 tarihli Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği gereği “Piyasaya sürenlerin bildirim ve belgeleme zorunluluğu” gereğince piyasaya sürenlerin belgelendirme yükümlülüğü vardır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca verilen TAT Lisansı alan firmamız yüksek kotasıyla piyasaya sürenlerin belgelendirme yükümlülüğünü yapmaya yetkilidir. Yine ambalaj üreticisi yükümlülüğü olan firmaların bilgilendirmesi tarafımızca sağlanmaktadır.

Ambalaj Atıkları Uygulama Planı çerçevesinde belirlenen tarihlerde Afyonkarahisar Çevre Hizmetler Birliği, Yetkilendirilmiş kuruluş ÇEVKO ve Afyon Çağdaş Geri Dönüşüm firması olarak ortak çalışma içerisinde gerek okul eğitimleri gerekse hane eğitimleri periyodik olarak sürdürülmektedir. Ayrıca proje kapsamında sorumluluk bölgelerimizde Afyonkarahisar halkının ambalaj atığı konusunda daha iyi bir şekilde bilinçlenmesini sağlamak için afiş ve broşür dağıtımını gerçekleştirmekteyiz.
Eğitimin çevre bilincinin gelişmesinde önemi büyüktür.
Geri Dönüşüm Projesi kapsamında Çevre Hizmetler Birliği ile yapılan sözleşmeyi takiben pilot bölge içerisinde yer alan okullarda Çevre Hizmetler Birliği ve firmamızın Çevre Mühendisi tarafından uygulamalı olarak eğitimler ve seminerler yapılmıştır. Eğitim verilen okulun sınıf seviyesine hitap eden afişler ve konuşmalarla öğrencilere daha kolay ulaşabilinmesi sağlanmıştır.
Verilen eğitim ve seminerlerde öğrencilerin sınıflarında, kantinlerde ve koridorlarda tükettikleri ürünlerin ambalaj atıklarını normal çöplerinden ayrı olarak toplamaları, dağıtılan geri dönüşüm kutularında biriktirmeleri seminerler ve uygulamalı atölye çalışmalarıyla anlatılmaktadır.
Bu çalışmalarda okullara geri dönüşüm kutuları, proje ile ilgili afişler ve broşürler dağıtılmaktadır. Geri dönüşüm bilincinin geliştirilmesi çalışmaları programlar dahilinde devam etmektedir.
Uygulama yapılan mahallelerde geri dönüşüm projesinin duyurulması ve proje hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla bölge muhtarları, sivil toplum kuruluşları, çalışmanın başlatıldığı site yöneticileri, kapıcıları ve apartman görevlilerinin bu konu üzerine eğitim almış firmamız Çevre Mühendisi tarafından bilgilendirilmiş ve ambalaj atıklarının evsel atıklarından ayrı toplanması gereği vurgulanmış ve çalışma başlatılmıştır.
Tesisimizde yönetmelikte belirtilen hususlara uygun olarak tasarlanmış ambalaj atığı toplama araçları, kaynağında ayrı toplama çalışmaları ve karışık ambalaj atığında kapasiteyi karşılayacak şekilde bir ambalaj atığı ayırma bandı, iki adet manuel metal ambalaj atıkları için pres makinesi ve bir adet bilgisayar destekli otomatik hidrolik pres makinesi bulunmaktadır. Atık ambalajların balyalanması için tesisimizde basınç gücü 150 ton olan otomatik hidrolik pres makinemiz vardır.
Tesisimizde bulunan hidrolik presleme makinesi ile 150-200 kg arası kağıt-karton ve plastik ambalaj atıkları otomatik preslenebilir. Yüksek derecede sıkıştırılmış balyalar sayesinde ambalaj atıklarının kaplayacağı alanı 10 kata kadar azaltıp stok ve transfer maliyetlerinden yüksek oranda tasarruf sağlanmaktadır. Atık ambalajlar tesislerimizde, hidrolik presimizde balyalanması neticesinde aşırı miktarda sıkışmakta ve bu nedenle de dış etkenlerden zarar görmediği gibi, içerisinde hava bulunmaması nedeni ile yangın ihtimali ortadan kalkmaktadır.
3.5 m boyunda 3 m eninde platformlar yapılarak her birinin içerisinde ambalajlar platformlar üzerinde isimlendirilmiştir. Tesisimizde 13 metre uzunluğunda konveyörlü bir ayırma bandı bulunmaktadır. Ayırma bandı kenarları üzerinde atıkların cinslerine göre ayırmak ve ayrılan ambalajların görüntü kirliliğine yol açmadan konteynırların içerisine kolaylıkla biriktirmek için 8 adet baca yapılmıştır. Malzeme cinslerine göre gerek preslenmiş gerekse preslenmek üzerine biriktirilen ambalaj atıkları geri dönüşüm tesislerine gönderilmek üzere bu platformlar içerisinde bekletilmektedir. Ayrıca tesisimize gelen ve gönderilen ambalaj atıklarına ait bilgiler kayıt altına alındığı bir veri kayıt sistemimiz mevcuttur.

Tesis içerisinde bir zemin kat olmak üzere 2 katlı idari bina bulunmaktadır. İşçilere ait yemekhane, mutfak, banyo, tuvalet ve teknik personele ait üç oda (firma sahibi, mühendis ve muhasebe odaları), elektronik kantar odası olmak üzere toplam 10 oda bulunmaktadır. Tesisimiz her gün temizlenmekte olup koku oluşmasını önleyecek şekilde önlemler alınmış, gerekli hijyen koşulları sağlanmaktadır.

Firmamıza ait 9 adet araç, 1 adet kanca vinçli kamyon (Ahtapot yükleyici), 1 adet kepçe, 2 adet forklif ve 5 adet kamyon bulunmaktadır. Afyonkarahisar Çevre Hizmetler Birliği ve Yetkilendirilmiş kuruluş olan ÇEVKO ile yapılan protokol’e müteakip ambalaj atığı toplama araçlarımız “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği” ne uygun olarak giydirilmiştir.

Şirketimiz kurumsallaşma çalışmalarına başlamış bu yolda dünyadaki yenilikçi çalışmaları takip eden, konusunda uzmanlaşmış olan şirketimiz daha iyi hizmet vermek için tüm çalışmalarını sürdürmektedir.

GEÇMİŞTE YAPTIKLARIMIZ, GELECEKTE YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR…

2009 yılı itibariyle 655.988 kg kağıt-karton, 50.580 kg PET, 253.430 kg PP, 36.060 kg PE ve 160.480 kg Metal’i toplamda 1156. 538 kg ambalaj atığını Geri Dönüşüm Sanayisine sevk işlemlerini gerçekleştirdik. Bu sayede fabrikalar için ikinci hammadde olarak teminine ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladık. ÇEVKO ve piyasaya süren konumunda bulunan fabrikaların 1027.792 kg ambalaj atığının belgelendirmesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptık. Ayrıca; sorumlu olunan bölgelerimizde ambalaj atığını kaynakta etkili ve daha sağlıklı toplayabilmek için; okullarda,mahallerde… v.b yerlerde ÇEVKO ile işbirliği içerisinde bilinçlendirme eğitimleri, personel bilgilendirme çalışmaları, 25.000 adet mavi poşet, 1.000 adet iç mekan kutusu, 50 adet geri dönüşüm konteynırlarının dağıtımını gerçekleştirdik.

2010 yılı itibariyle 749.453 kg kağıt-karton, 184.532 kg PET, 306.868 kg PP, 153.190 kg PE, 9.940 PVC 4.320 kg PS, 141.382 Cam ve 13.000 kg Metal’i toplamda 1562.505 kg ambalaj atığını Geri Dönüşüm Sanayisine sevk işlemlerini gerçekleştirdik. Bu sayede fabrikalarımız için ikinci hammadde olarak teminine ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladık. ÇEVKO ve piyasaya süren konumunda bulunan fabrikaların 1135.005 kg ambalaj atığının belgelendirmesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptık. Ayrıca; sorumlu olunan bölgelerimizde ambalaj atığını kaynakta etkili ve daha sağlıklı toplayabilmek için; okullarda,mahallerde… v.b yerlerde ÇEVKO ile işbirliği içerisinde bilinçlendirme eğitimleri, personel bilgilendirme çalışmaları, 30.000 adet mavi poşet, 1.500 adet iç mekan kutusu, 150 adet geri dönüşüm konteynırlarının dağıtımını gerçekleştirdik.

2011 yılı itibariyle ise; 855.731 kg kağıt-karton, 272.267 kg PET, 553.340 kg PP, 252.817 kg PE, 32.800 PVC, 111.380 kg PS, 263.118 Cam ve 200.000 kg Metal’i toplamda 2541.453 kg ambalaj atığını Geri Dönüşüm Sanayisine sevk işlemlerini gerçekleştirdik. Bu sayede fabrikalarımız için ikinci hammadde olarak teminine ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladık. ÇEVKO ve piyasaya süren konumunda bulunan fabrikaların 2495.004 kg ambalaj atığının belgelendirmesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptık. Ayrıca; sorumlu olunan bölgelerimizde ambalaj atığını kaynakta etkili ve daha sağlıklı toplayabilmek için; okullarda,mahallerde… v.b yerlerde ÇEVKO ile işbirliği içerisinde bilinçlendirme eğitimleri, personel bilgilendirme çalışmaları, 35.000 adet mavi poşet, 2.000 adet iç mekan kutusu, 250 adet geri dönüşüm konteynırlarının dağıtımını gerçekleştirdik. Afyonkarahisar halkının çabalarıyla 2009 yılından beri topladığımız yaklaşık 2261.172 kg atık kağıt sayesinde 39.000 yetişkin ağacımızın kesilmesini önlemiş olduk.

Afyonkarahisar Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor sosyal sorumluluk projesi Plastik Kapak Toplama Kampanyası kapsamında Afyonkarahisar Çevre Hizmerler Birliği, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyon Çağdaş Geri Dönüşüm firması işbirliği ile imzalanan protokol çerçevesinde toplanan plastik kapaklar sayesinde 74 adet tekerlekli sandalye, 1 adet lavabolu tekerlekli sandalye ve 1 işitme cihazı ihtiyaç sahibi kişilere teslim edilmiştir.

Afyon Çağdaş Geri Dönüşüm; Türkiye’de en kapsamlı şekilde çalışmaları yerinde takip eden Recycling Industry (Geri Dönüşüm Endüstrisi ve Çevre Dergisinde) yer almış, 10-11 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen Avrupa’nın en büyük fuarlarından biri olan Ecomondo Fuarı’nda (Rimini, İtalya) Türkiye’den tek TAT (Toplama ve Ayırma Tesisi) Lisanslı firma olarak, daha iyi olanaklar sağlamak için yenilikçi yaklaşımları yerinde takip ederek Afyonkarahisar’ımızı en iyi şekilde temsil etmiştir.

2012 yılı itibariyle; Ambalaj atıklarının kaynağında daha etkin bir şekilde ayrı toplanabilmesi için TR33 Bölgesi Afyonkarahisar ili Zafer Kalkınma Ajansı Sürdürülebilir Kırsal&Kentsel Altyapı Mali Destek Programı (SÜKAP) çerçevesinde Afyonkarahisar Çevre Hizmetler Birliği ile hazırlamış olduğumuz “BİLİNÇLİ TOPLUM, SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE İÇİN GERİ DÖNÜŞÜM” projesinde Afyonkarahisar halkına daha iyi hizmet verebilmek adına sürdürülebilir, daha iyi ve sağlıklı bir çevre için çalışmalarımız tüm hızıyla sürmektedir.

Firmamız Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) , Geri Dönüştürülebilen Maddeler Toplatma ve Çevre Koruma Derneği (ÇEV-SE) , Afyonkarahisar Çevre Dostu Çalışanlar Derneği (AFÇEVDER), Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) gibi çevreci kuruluşların üyesi ve destekçisidir.

Misyonumuz, ülkemizin ve dünyanın azalan, tekrar dönüşümle defalarca kullanılabilen enerji kaynaklarını bir araya toplayıp geri dönüşümüne yardımcı olmak, çevre bilincinin geliştirilmesi için gerekli faaliyetlerde bulunmak.

Vizyonumuz; Firmamız bünyesinde, geri dönüşebilen atıkları tekrar kullanıma kazandırıp ilkleri oluşturarak; girişimci, dinamik ve tecrübeli yapısı çerçevesinde insana ve doğaya yatırımlarla geleceğin markası olmak.

* Geri dönüşüm geleceğe ve ekonomiye yatırım demektir.
* Ambalaj atıkları çöp değildir.

* DAHA TEMİZ VE YAŞANABİLİR ÇEVRE İÇİN;

Geri Kazanım Projesine destek vererek,
Gelecek nesillere sağlıklı, temiz bir çevre bırakalım.

* Ambalaj atıkları hammadde olarak kullanılabilen değerli malzemelerdir.

• Yeniden kazanımı mümkün olan ambalaj atıklarını (kağıt, plastik, cam, metal… v.b) ayrı toplayarak iç mekan kutularına veya geri dönüşüm konteynırlarına atalım.
• Tonlarca ambalaj atığı ayrı toplanıp geri dönüşüm sürecine dahil olmadığından havamızı, suyumuzu ve toprağımızı yani çevremizi kirletiyoruz. Eğer toplum olarak bu konuda bilinçli davranmazsak geleceğimiz olan çocuklarımıza çok kötü emanet bırakmış olacağız.

* GÜNÜ DEĞİL,GELECEĞİ KURTARALIM…

*Geri kazanım, ülkemizin ve gençliğimizin geleceğine yatırım yapmaktır.


* İLERİ DÜŞÜNÜYORUZ GERİ DÖNÜŞTÜRÜYORUZ…

Ülkemizin ve kentimizin geleceğine katkıda bulunacak bu çalışmada sizleri önderliğe davet ediyoruz. Ambalaj atıklarının ayrı biriktirilmeden çöpe atılmasının, doğa tahribatına ve ekolojik dengeye verdiği zarar, hiçbir ekonomik bedelle ödenmeyecek kadar ağırdır.


* GERİ DÖNÜŞTÜR GELECEĞİ DEĞİŞTİR…

Adres: Organize Sanayi Bölgesi, 1. Cadde., 16. sokak No:6, 03030 Merkez/Afyonkarahisar Merkez/Afyon, Türkiye
Telefon: (0272) 221 1234
moc.liamtoh@musunodiregsadgacnoyfa



ilgili aramalar: Afyon atık kağıt Toplama
Çağdaş Geri Dönüşüm'ün yakınındaki benzeri yerler
Hurdacı Hurdacı 3 km
Özdarı Hurda Afyon Özdarı Hurda Afyon 5 km Hoşgörü güven memnuniyet kalite hepsi bir arada
Aydoğan Hurda Aydoğan Hurda 5 km Hurda denince akla Afyonkarahisar’da akla gelen marka
Yorumlar
Değerinin altında fiyatlar getidiğinize değmez
Bu İçeriğe Yorum Yap