facebooktwitterpinterest

Arastesbihsarayi adresi, iletişim bilgileri

Hakkında

Sıfır Bir Tesbih & Gümüş ve Aksesuar Sarayı 1985 den Günümüze &100 Orjinal ve Kaliteli Hizmet En Büyük İlkemizdir. ARAS TESBİH KURULUŞUDUR.

Adres: ÜMRANIYE, 34760 İstanbul


Arastesbihsarayi'nin yakınındaki benzeri yerler
MODEL GÜMÜŞ MODEL GÜMÜŞ 2 km TASARIM GÜMÜŞ TAKILAR ÜRETİYORUZ
Arskuafor Arskuafor 2 km HAYALİNDEKİ O SAÇA KAVUŞMAN İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ.. :)
kuafor_ay kuafor_ay 2 km saç analız tasarrım...
Daevetcom Daevetcom 3 km www.daevet.com Pandemi sonrasi Rusya'ya Satış Yapmak için Sitemize Basit ön Kayıt Yap...
SakalBaba SakalBaba 3 km Sac sakal duzlestirici tarak aldim saka gibi urun 20 cm lik sakalim var 15.20 dk...
Major Sanat Organizasyon ve Eğitim Hizmetleri Major Sanat Organizasyon ve Eğitim Hizmetler... 3 km Güler yüzünüz ve ilginiz için çok teşekkürler
The Socks House Türkiye The Socks House Türkiye 3 km Renklerine ve desenlerine bayiliyorum
Yedi Nota Yedi Nota 3 km
Klimareyonu Klimareyonu 4 km Türkiye'nin En Büyük Klima Alışveriş Sitesi
Görüntülü Diafon Görüntülü Diafon 4 km Multitek,Netelsan,Audio Götüntülü Diafon Tedarik Sayfası
Artdeco Hobi Artdeco Hobi 4 km Boya, ahşap, seramik ne arasan var. Pandemide el işi ile alakalı ne kadar hobi varsa ...
ShopTabiat ShopTabiat 5 km Kalite standartlarının üzerinde tüm Türkiye'de ve yurt dışında müşterilerimize kalite...
Voy Design Voy Design 5 km Luxury interior design , architecture and landscape. Fit-Out projects. Custom made f...
Etnospor Etnospor 6 km Bu federasyonun finans kaynağı neresidir.Bu değirmenin suyu nereden geliyor?Bilal efe...
Spiceherbshop Spiceherbshop 6 km Firmamız,Türkiyeden dünyaya uzanan baharat yolunun güvenilir markası olma yolundadır....
KocamanPazar KocamanPazar 6 km sipariş öncesi ve sonrası kesinlikle siparişim hakkında gerekli bilgilendirme yapılıp...
Plastturk Öztürk Makine Plastturk Öztürk Makine 6 km PVC KEMER BÜKÜM DENİLİNCE TEK ADRES ÖZTÜRK MAKİNA PVC WRAPPING AND BENDING MACHİNES...
Landscape Architecture Magazine Landscape Architecture Magazine 6 km Peyzaj Mimarlığı Platformu
Yorumlar
İçinden geçerken otantik bir hava hissedebileceğiniz mini bir çarşı ancak alışveriş işleri Türklere göre değil 3 kuruşluk ürünlerini 33 kuruşa satmaya çalışan çakallarla dolu.. halı, kilim, lokum vs derken..
Arasta Bazaar ya da Osmanlı dönemindeki adıyla Sipahiler Çarşısı İstanbul Sultanahmet Camisi‘nin arkasında yer almaktadır. Arasta kelimesi üstü çatıyla örtülü sokağın çift tarafına sıralanmış dükkanların olduğu çarşıların eski adıdır. Bu çarşının Bizans Sarayına ait yapıların üzerine inşa edilmiş olduğu belirtilmektedir. Bu tez 1930 yılında yapılan kazılar sonucunda güçlenmiştir. Çarşı Osmanlı’nın son döneminde yanmıştır. Cumhuriyet tarihinin uzun bir döneminde de harabe olarak kalmış 1981 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek yeniden hizmete açılmıştır. Arasta Bazaar Torun Caddesi üzerinde yer alan 70′e yakın dükkandan oluşmaktadır. Bu dükkanlar içinde turistik değer taşıyan çeşitli örme halılar, çiniler, el işi ürünler, geleneksel şifalı ürün çeşitleri, camlardan yapılma ürünler, bakır eşyalar, nargile gibi çeşitli süslemeli ürünler yer almaktadır. Her renk ve desenden orjinal el yapımı tekstil ürününün de yer aldığı çarşıdaki fiyatların Kapalıçarşı fiyatlarından daha iyi olduğu söylenmektedir. Arasta Bazaar tarihi bir çarşıdır. Osmanlı Döneminde burada Sipahiler için malzeme satıldığı bilinmektedir. Bununla beraber bölgenin çok daha eski tarihlerde başka amaçlarla da kullanıldığı bilinmektedir. Neredeyse insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip bir bölgede yer alan İstanbul’un tarihi açıdan en önemli yerlerinden birisi Eminönü bölgesidir. Burada hem Doğu Roma dönemi eserlerine, hem daha da eski dönemlere ait kimi örneklere hem de Osmanlı eserlerine rastlanmaktadır. Osmanlı eserleri içinde yer alan pek çok mimari yapı halen kullanılıyor olsa da kimilerinin de tahrip edildiği bilinmektedir. Bu çarşı da 65 yıldan fazla bir süre boyunca harabe olarak kalmıştır. Bu harabe kaldığı dönemden önce de yaklaşık iki yüz yıllık çarşı olarak kullanıldığı dönem bulunmaktadır. Arasta Bazaar içindeki dükkanların çatılarıyla ön cepheleri arasına dikilen destek amaçlı olduğu izlenimi uyandıran uzun ve kalın kalaslar bulunmaktadır. Bu kalasların oluşturduğu görüntü  Osmanlı döneminde yaşayan bir çarşıda olduğunuz izlenimi uyandırır. Çarşı içinde dinlenebileceğiniz ve çeşitli aktivitelere katılabileceğiniz kafe tarzı bir yer de bulunmaktadır. Bazı günlerde burada Mevlevi ayinleri düzenlenmekte yerli ve yabancı pek çok turiste unutamayacakları bir deneyim yaşatılmaktadır. Çarşı içinde bir de Mozaik Müzesi bulunmaktadır. Bu müzede yer alan eserler 1950′li yıllarda bu bölgeden çıkarılan mozaiklerden oluşmaktadır. Zeynep Neriman Tuğçe
Arasta Çarşısı, İstanbul'un tarihi Sultanahmet bölgesinde yer alan büyüleyici bir alışveriş noktasıdır. Geleneksel Türk zanaatlarını ve el sanatlarını bulabileceğiniz bir mekan. Dokuma, seramik, takı gibi özgün ürünlerin yanı sıra yöresel lezzetler de satılır. Dar sokakları ve tarihi atmosferiyle büyüleyici bir deneyim sunar. Arasta, tarih ve kültür severler için mutlaka gezilmesi gereken bir nokta.
Sultanahmet Camiinin hemen yanında bulunan daha çok yabancı turistlere hitap eden,takı,halı,giyim eşyaları,çini parçalar,baharat ve bolca tatlıcı bulabileceginiz küçük bir çarşı,Sultanahmet'e geldiğinizde uğrayabilirsiniz.
Günlük hayatta çok sık karşılaşmayacağımız türden bir kelime olan arasta anlam olarak; genelde aynı türden ürünlerin satışının yapıldığı pazar veya çarşı anlamına gelir. Zaman içinde bu tür pazarlara değişik türden ürünler de dahil olmuş ve anlamını yavaş yavaş kaybetmeye başlamıştır. Ancak buna rağmen ismini asla kaybetmemiştir. Günümüzde Sultanahmet, Selimiye ve Rüstem Paşa Camileri’nin halen arastaları bulunmaktadır. Bu dükkanlar genelde vakıflara aittir ve kazanılan paralar camilerin giderleri ve bakımları için harcanmaktadır. Bugünkü yazımızda sizlere Sultanahmet Arastası İstanbul hakkında bilgi vermek istiyoruz.
Klasik çarşı modeli. Saray Mozaikleri Müzesi giriş çıkışı çarşıya ilgiyi artırıyor.
Arasta Bazaar otantik bir yapıya sahip gezmeye doyamıyacaksınız, her yer tarihi sultanahmet caminin altında kalıyor carsı çıkısı can kurtarana doğru gidebilirsiniz sosyal tesısler olsun cafeler olsun gezmekle bitmez
Turistik güzel bir çarşı. Hediyelik eşya dükkanları bulunuyor. Saray Mozaikleri Müzesi girişi var. Ayasofya Camii'sine ve Sultan Ahmet Camii'sine giden yol da mevcut. Güzel bir çarşı.
T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Saray Mozaikleri Müzesi girişi var. Diğer taraftan Ayasofya Camii'sine diğer taraftan Sultan Ahmet Camii'sine giden yol var. Diğer taraftan ise İsmek Sanat Sokağına geçiş var. Arasta Çarşı yerine Arasta Bazaar denilmesi rahatsız edici bir durum. Türk Bayrağı asılması hoşuma gitti. Esnaflar burada ürünlerini satıyor ve kafeler var.
Sultan Ahmet Camii’nin solunda merdivenden inince karşınıza çıkar. Çarşı içinde Büyük Saray Mozaikleri Müzesi bulunuyor. Çarşıda hediyelik eşyaları bulabilirsiniz. Osmanlı döneminden aradığınız çoğu şey burada var. Genelde çok kalabalık olmuyor ama yine de sabah saatleri daha az kalabalık olacaktır. Alışveriş yapmasanız bile fotoğraf çekebileceğiniz el sanatları eserleri mevcut.
Bu İçeriğe Yorum Yap