facebooktwitterpinterest

Anılar Huzurevi Ve Yaslı Bakım Merkezi adresi, iletişim bilgileri

Anılar Huzurevi  Ve Yaslı  Bakım Merkezi

Hakkında

Ege'de ilk defa uzman hekim takibinde, 24 saat hemşire gözetiminde özel Huzur Evi Yaşlı Ve Bakım Merkezi.

Hikayemiz

Ege'de ilk defa uzman hekim takibinde, 24 saat hemşire gözetiminde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden ruhsatlı olan merkezimizde ,huzurevi ve yaşlı bakım merkezi olarak hizmet vermekteyiz.

Merkezimizde kısa süreli bakım, gündüzlü bakım, yaşam boyu bakım, hastane sonrası yakın takip bakımı, Alzheimer ve demans hastalarında kişiye özel rehabilitasyon programları ve hasta yakınları eğitimi ve sosyal aktivite programları uygulanmaktadır.Alzheimer Hastalığı ve Demans’ta Bakımevlerinin Yeri

Alzheimer hastalığı (AH) günümüzde dünya genelinde yaşamın geç döneminde ortaya çıkan demansın en sık görülen nedenidir. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemiz içinde önemli bir toplum sağlığı hastalığıdır. Gelişmiş ülkelerde maliyeti en yüksek 3. hastalıktır (60-100 milyar USD yılda). 1901’de Alman nörolog Dr. Alois Alzheimer 51 yaşındaki bayan hastasını ilerleyen unutkanlık, aşırı kıskançlık, konuşmada, beceri gerektiren hareketlerde ve karar vermede zorluk gibi nedenlerle 4 yıl takip etmiştir. 1906’da hastanın ölümü sonucu yapılan otopside Alzheimer hastalığına has değişiklikler ve beyin hacminde atrofi (küçülme) fark etmiştir.

60 yaşın altındaki kişilerde nispeten nadir görülen bu hastalık 65 yaşından sonra daha sık karşımıza çıkar. 65 yaşından sonra her 25 kişiden birinde görülen Alzheimer hastalığı 80 yaşın üzerinde her 5 kişiden birinde görülmektedir.

Tüm dünyada 20 milyon kişi Alzheimer hastalığından etkilenmiştir. Türkiye’de yaklaşık 400 bin kişi, İzmir’de 6-7 bin ve üzeri olduğu tahmin edilmektedir. Kadınlarda biraz daha fazla rastlanmasının yanında, her 2 cinsiyettede görülmektedir. Hastalığın nedeni henüz tam olarak bilinmemekle beraber araştırmalarda ailesinde Alzheimer hastalığı bulunanlarda hastalık oluşma riskinin biraz daha yüksek olduğu saptanmıştır.

Alzheimer hastalığı geri dönüşü olmayan ve ilerleyen bir hastalıktır. Zaman içinde hastaların zihin ve bellek kapasiteleri azalır, mantıklı düşünme, öğrenme, iletişim kurabilme gibi yetenekleri bozulur. Hastalık kişiliği değiştirir. İleri aşamada hastalar basit günlük işlerini bile yapamazlar ve kendi bakımlarını gerçekleştiremezler. Hastalığın seyri yaklaşık 8-10 yıldır. Bununla birlikte, hastalığın göstereceği seyir kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir.

Alzheimerin erken dönem belirtileri çoğu zaman yanlışlıkla normal yaşlanma sürecinin ya da depresyon gibi diğer durumların bulguları olarak değerlendirilebilir.

Hastalığın seyri sırasında hasta diğer insanların bakımına önce kısmi daha sonra tamamen bağımlı hale gelir. Uzun dönem bakım yükü ve masrafları nedeniyle aile ve toplum üzerinde psikolojik ve ekonomik boyutları ağır olan bir hastalıktır.

Hastalık ilerledikçe, hastanın evde bakılması daha da güçleşebilir. Bir demans hastasının bakımı 24 saatlik bir efor ve profesyonel eğitim gerektirir. Bir gün aile, gerekli bakımı sağlayamayacak duruma gelebilir.

Aile bireyleri, hastalarının kötüleşmesiyle karşılaştığında durumu kabullenmekte çok zorlanırlar, bu onlarda büyük bir keder yaratır. Çoğu zaman aile bireylerinin bakımevi konusunda karmaşık duyguları vardır. Bakımevi fikri başlangıçta aileyi öfkelendirse de hastasının sağlık takibi ve güvenliğinin sağlanması onları rahatlatacaktır.

Sanılanın aksine ailelerimizin çoğu büyüklerini bakımevine yatırmadan önce ellerinden geleni yaparak tüm imkânlarını denemektedirler. Hastayı bakımevine yatırdıktan sonra onu terk etmeyip, düzenli olarak ziyaret etmektedirler.

Aile içinde bakımevi konusunda ki anlaşmazlıklar bütün bireylerin tartışmasıyla çözümlenmelidir.

Aile içinde herkesin şu üç konuyu tartışması gerekir

Bakımevinin ücreti ve bu ücretin nereden tedarik edileceği
Bakımevine yatırılmanın getireceği bireysel değişiklikler
Seçilecek bakımevinin özellikleri


Bakımevinde yaşamak hastanın hayatında çok büyük değişiklik yaratacaktır. Bu durumun seyri, hastalığın seviyesine ve ailenin yeni rollerine uyumuna bağlıdır.

Bir bakımevi aramaya karar verdiyseniz, aşağıdakileri yapmanız gerekir.

Bütün finansal kaynaklarınızı inceleyin
Hastanızı bir doktora götürüp tedaviyi ve bakım sürecini planlayıp, mümkünse huzurevinde kalabilir raporu alınız.
Sağlık ve bakım hizmetlerinin birlikte verilebileceği bir bakımevi araştırınız
Bakımevi hekimleriyle de başlangıçta ve sonrasında hastanızın sağlık durumunu takip ediniz.

Bakımevi dışındaki sağlık takipleri için de aileden birini görevlendiriniz

Hastanız bakımevine yerleştikten sonra hastanın ve sizin yeni yaşam dönemine uyumu için danışmanlık ve psikolojik destek alınız

Hastayı bakımevine yatırmak için gereğinden uzun beklerseniz, hastanın uyumu zorlaşabilir, sizin de tükenmişlik sendromuna girmeniz kaçınılmaz olur. Şimdiden bir bakımevi ihtiyacınız olmasa bile, önceden plan yapmanız önemlidir. Örneğin; herhangi bir nedenle hastanede yatışını takiben doğacak ihtiyaç içinde bu araştırma önceden yapılmalıdır.

Hastanın bakım ve tıbbi ihtiyaçlarının yanında ailenin sosyal gereksinmelerine cevap vermek üzere kurulan ÖZEL ANILAR HUZUREVİ VE YAŞLI BAKIM MERKEZİNde ,

kısa süreli bakım
sürekli (yatılı ) bakım
hastane sonrası bakım
gündüzlü bakım
Alzheimer ve demans hastalarında rehabilitasyon programı aile ile işbirliği içerisinde uygulanmaktadır.

Adres: 2732 Sok. No:82/A, Güzelbahçe, İzmir
Telefon: 05053495405



ilgili aramalar: Anılar Yaşlı bakımevi Güzelbahçe, ANILAR Huzur Evi
Yorumlar
Huzurevindeki yakınına, haftada bir ziyarete gelinmesinden bile rahatsızlık duyulması ne garip ! Yaşlılarımızın bakımı için personelin bu işten ücret aldığ, arada yönetim tarafından onlara hatırlatılmalı bence..kimse orada hayrına amme hizmeti yapmıyor yani ! Biraz daha özen… biraz daha şevkat ve güler yüzlü ilgi… Sanırım herkese iyi gelecektir ! Unutulmaması gereken şu ; İnsanlar EN DEĞERLİ VARLIKLARINI sizlere emanet ediyorlar. Dikkate alınması dileği ile lütfen eleştirilere açık olun !
Tam bir ticarethane. EŞİMİ YATIRDIM İLK GÜNLER CANIM CİCİM. Daha sonraları hastaya mobing.. Ve hemen eşimi oradan aldım.. ÇOK ŞÜKÜR..EŞİM KENDİNE GELDİ...
Fiziki şartlar anlamında pek iç açıcı bir yer olmadığı malum. Çalışanların, hemşirelerin ilgi ve güler yüzlerine ise diyecek yok. Gerçekten çok iyiler. Ancak idari bazı sıkıntılar var maalesef. Para alışverişlerinizi ve karşılıklı taahhütlerinizi mutlaka yazılı olarak yapın. Mesaj yazışmalarınızı silmeyin. Çünkü her an hatırlamıyorum diyerek bazı alacaklarınızın üzerine yatabilirler. Ayrıca çok pahalı ek masraflarla da karşılaşabilirsiniz. Maalesef pek önerebileceğim bir müessese değil.
Dışarıdan hiç hoş gözükmüyor, arka tarafta çok küçük bir bahçesi var hissiyat olarak günlük olarak konaklanan 3.sınıf otel havası oluşturdu bende. Anayolun kenarı çok gürültülü. Tatlı bir huzur almaya geldim kalamıştan denemez açıkçası beğenmedim. Şunu da belirteyim verdiği hizmet ve kalitesi konusunda bilgim yok görünüş olarak değerlendirdim...
Güleryüzlü güzel bir yönetici, iyiliği yaşamının merkezinde yaşayan, hayatını yaşlı insanlara adayan bir örnek.
Bu İçeriğe Yorum Yap